ΑΘΗΝΑ
00:04
|
09.10.2024
Την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση με θέμα την ορθόδοξη ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη προγραμματίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (ΑΠΘ), στις 15.00 μ.μ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την εκδήλωση θα απασχολήσουν «οι μικροί και μεγάλοι  άθλοι που κατέγραψε η ορθόδοξη ιεραποστολή στον αγώνα που δίνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης του πληθυσμού στη Μαδαγασκάρη στο νοτιοανατολικό άκρο της Αφρικής».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας & Νοτίου Μαδαγασκάρης,  Πρόδρομος, ενώ θα παρέμβει και η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη, η οποία είναι επικεφαλής της επιστημονικής-ανθρωπιστικής αποστολής «φροντίΖΩ τα παιδιά της Ν. Μαδαγασκάρης». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ιδιωτών παιδιάτρων με εθελοντική δράση, που ως σκοπό έχει τη στήριξη των παιδιών της Μαδαγασκάρης. 

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις άσχημες συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης στη Μαδαγασκάρη και την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί σε κρίσιμους τομείς υπηρεσιών όπως αυτοί της υγείας και της παιδείας.

Στο πλαίσιο του έργου της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη Μαδαγασκάρη δημιουργήθηκε κλινική, όπου παρέχεται, μηνιαίως, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 3.000 ασθενείς και υλοποιείται ειδικό  πρόγραμμα βοήθειας των υποσιτισμένων παιδιών.

Επιπλέον, λειτουργούν εννέα σχολεία που παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση και ένα ορφανοτροφείο, ενώ  με γεωτρήσεις πηγαδιών παρέχεται καθαρό νερό στον πληθυσμό, η έλλειψη του οποίου απειλεί σοβαρά την ανθρώπινη ύπαρξη.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Μαδαγασκάρης πλήττεται από παρατεταμένη ξηρασία, και ως εκ τούτου ο πληθυσμός της ταλανίζεται από δίψα, πείνα και λοιμώδη νοσήματα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 1,15 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας αυτής βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο: το 15% περίπου των παιδιών στη νότια Μαδαγασκάρη πεθαίνει πριν καν συμπληρώσει το πρώτο έτος της ηλικίας του, ενώ ο μέσος όρος ζωής είναι για τους άνδρες τα πενήντα και για τις γυναίκες τα πενήντα πέντε χρόνια.

Την εκδήλωση διοργανώνει και συντονίζει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, Στυλιανός Χαραλαμπίδης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτη σύγκλιση ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο για διαγραφή του Κασσελάκη

Ισραηλινή επίθεση απόψε στη Δαμασκό με 7 νεκρούς και 11 οι τραυματίες (upd)

Συνέντευξη Ίλον Μασκ στον Τάκερ Κάρλσον για Τραμπ, Χάρις, μετανάστες και εκλογές

Ως τις 30 Οκτωβρίου η προθεσμία στα ταξί για το σήμα POS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα