ΑΘΗΝΑ
13:40
|
08.10.2024
Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των πιλότων, η Γαλλία σκοπεύει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη Mirage στην Ουκρανία.
Η Γαλλία δεν μπορεί να στείλει στο Κίεβο περισσότερα από έξι μαχητικά αεροσκάφη, εκτιμούν αναλυτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία σκοπεύει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη γαλλικής κατασκευής στο Κίεβο το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνιού.

«Το Mirage 2000s θα μπορούσε να πετάξει στην Ουκρανία το πρώτο εξάμηνο του 2025», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη γαλλική εφημερίδα Sud Ouest που δημοσιεύτηκε, χθες Δευτέρα, προσθέτοντας ότι πραγματοποιούνται ήδη κάποιες μετατροπές στα πολεμικά αεροσκάφη για να τα καταστήσουν πιο κατάλληλα για τις τοπικές συνθήκες.

«Στόχος είναι να τα εξοπλίσουμε με ικανότητες μάχης αέρος-εδάφους», τόνισε, καθώς τα Mirage 2000 σχεδιάστηκαν αρχικά για να επικεντρωθούν κυρίως σε αερομαχίες και πρόσθεσε ότι «το πιο σημαντικό από όλα είναι η εκπαίδευση πιλότων και μηχανικών, η οποία συνεχίζεται στη Νανσί» το χρονοδιάγραμμα της οποίας θα είναι αυτό που θα κρίνει και την ημερομηνία παράδοσης.

Ο ακριβής αριθμός των Mirage που θα διαθέσει το Παρίσι στην Ουκρανία δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο, σύμφωνα με το La Tribune de Dimanche, η Γαλλία δεν μπορεί να προμηθεύσει περισσότερα από έξι μαχητικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα φέτος, τον Ιούνιο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να διαθέσει Mirage 2000-5 στις δυνάμεις του Κιέβου, που ήδη διαθέτουν General Dynamics F-16 που δωρήθηκαν από ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Δανίας, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την εκπαίδευση 4.500 Ουκρανών στρατιωτικών στο πλαίσιο μιας «νέας συνεργασίας» με το Κίεβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαμάς: Έναν χρόνο τώρα συνεχίζουμε έναν μακρύ πόλεμο φθοράς

Το Ιράν «θα απαντήσει με σφοδρότερο πλήγμα», αν το Ισραήλ του επιτεθεί

Ρωσία και Κίνα σε ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου

Σε Ελλάδα και Τουρκία ο Τζέφρι Πάιατ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα