ΑΘΗΝΑ
19:54
|
08.10.2024
Χιλιάδες Αμερικανοί καλούνται να εγκαταλείψουν μαζικά την Φλόριντα καθώς αναμένεται ο ισχυρός τυφώνας Milton.
Τυφώνας Milton
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καταστροφικά κύματα» και μία «καταιγίδα με θανάσιμο κίνδυνο» αναμένονται αργότερα απόψε κατά μήκος των βόρειων ακτών της μεξικανικής χερσονήσου Γιουκατάν προειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, NHC, ενόψει του νέου ισχυρού τυφώνα Milton που πλησιάζει την περιοχή με ανέμους ταχύτητας περίπου 230 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με το NHC ο τυφώνας αυτός αναμένεται να προκαλέσει τη «χειρότερη καταιγίδα στην περιοχή Τάμπα» της Φλόριντας τα τελευταία 100 χρόνια, ενώ εντυπωσιακά στιγμιότυπα κατέγραψε πάνω από τις Νότιες ΗΠΑ ο φακός αστροναύτη στο διαστημόπλοιο Dragon Endeavour της SpaceX.

Φύγετε, αλλιώς θα πεθάνετε!

Ο Milton αναμένεται να σαρώσει την Φλόριντα, που είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία στη χώρα, το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη. Ως τότε, οι αρχές απευθύνουν δραματική έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες με δικά τους μέσα και δαπάνες προειδοποιώντας τους πως σε διαφορετική περίπτωση όσοι μείνουν σε μία από τις ζώνες εκκένωσης θα πεθάνουν.

«Μπορώ να πω αυτό χωρίς καμία διάθεση δραματοποίησης: εάν επιλέξετε να παραμείνετε σε μία από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε» ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα η δήμαρχος της πόλης Τάμπα, Τζέιν Κάστορ. Η ίδια σε μία προσπάθεια να δείξει το μέγεθος του κινδύνου δήλωσε πως ο τυφώνας Helene που εμφανίστηκε πριν περίπου μία βδομάδα και προκάλεσε πάνω από 260 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους σε νότιες πολιτείες των ΗΠΑ ήταν «σήμα κινδύνου» και ο Milton «είναι στην κυριολεξία καταστροφικός».

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις  κάλεσε τους πολίτες να φύγουν από τις περιοχές που αναμένεται να πλήξει ο κυκλώνας τονίζοντας πως «όλη η χερσόνησος της Φλόριντας είναι είτε υπό επιφυλακή, ή σε συναγερμό».

Οι εκκλήσεις αυτές προκάλεσαν σήμερα μαζικό κύμα φυγής χιλιάδων κατοίκων της Φλόριντα προς ασφαλέστερες περιοχές των ΗΠΑ.

Ακύρωσε τα ταξίδια σε Γερμανία και Αγκόλα ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα πως ακυρώνει τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε Γερμανία και Αγκόλα λόγω του συναγερμού που έχει σημάνει σε νότιες πολιτείες της χώρας εν αναμονή του κυκλώνα Milton.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Αγρολάμπος

Χαλκιδική: Εντοπίστηκαν αυξημένες ποσότητες αρσενικού σε δίκτυο ύδρευσης

Φωτιά σε κτίριο στη Νίκαια κοντά στο Κρατικό Νοσοκομείο «Αγ. Παντελεήμων»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα