Με άφθονο χιούμορ και γέλια ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, που έχει πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ του πρώην Προέδρου και υποψήφιου στις εκλογές του Νοέμβρη Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε σε συνέντευξη με τον γνωστό Αμερικανό τηλεπαρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον που προβλήθηκε από το δικό του Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, Χ.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης πλειάδας εταιριών μεταξύ των οποίων η βιομηχανία ηλεκτροκίνησης Tesla και η εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και διαστημικών μεταφορών SpaceX ρωτήθηκε από τον Κάρλσον τι θα του συμβεί εάν ο Ντόναλντ Τραμπ χάσει στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη. Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την ερώτηση, ξεσπούν και οι δύο σε δυνατά γέλια, με τον Κάρλσον να λέει:
«Αν χάσει ο Τραμπ, την έχεις γαμ…σει φίλε».
Elon Musk is all in.
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson) October 7, 2024
(0:00) Elon Musk Is All in on Donald Trump
(6:35) Providing Starlink to Victims of Hurricane Helene
(9:22) If Trump Loses, This Is the Last Election
(21:49) The Epstein and Diddy Client List
(33:38) Vaccines
(35:49) The Movement to Decriminalize Crime… pic.twitter.com/jNqB1ThqQz
Ο Μάσκ συμφωνεί ξεσπώντας σε τρανταχτά γέλια λέγοντας: «Αν χάσει, την έχω γ… Πόσο νομίζεις ότι θα είναι η ποινή φυλάκισής μου; Θα δω τα παιδιά μου; Δεν ξέρω».
Και οι δύο πάντως επανέλαβαν αυτό που λέει ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεκλογικές του εκστρατείες ολοένα και συχνότερα: Εάν χάσει ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ σε αυτές τις εκλογές, τότε αυτές «θα είναι οι τελευταίες στις ΗΠΑ».
Παρόλα αυτά, ο Ίλον Μασκ σε μία προσπάθεια να δείξει πως διατηρεί μία «συνεπή στάση» απέναντι στον πρώην Πρόεδρο ανέφερε πως θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει ακόμη και σε περίπτωση ήττας.
Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να στηρίξει τον Τραμπ, μετά και από την πρώτη εμφάνισή του σε προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το περασμένο Σάββατο στην Πενσυλβάνια, απάντησε πως το «έκανε γιατί πιστεύει στην ελευθερία» και κυρίως «στην ελευθερία του λόγου».
Περί λίστας Epstein
Στη διάρκεια της συνέντευξης διάρκειας 108 λεπτών, ο παρουσιαστής παρατηρεί πως και άλλοι δισεκατομμυριούχοι υποστηρίζουν στις εκλογές την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ριντ Χόφμαν (σ.σ. Αμερικανός επιχειρηματίας στο Διαδίκτυο, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του LinkedIn) λέγοντας πως αυτοί το κάνουν γιατί ανησυχούν πως «εάν βγει ο Ντόναλντ Τραμπ, θα δημοσιοποιήσει την λίστα πλούσιων πελατών του Jeffrey Epstein που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων.
«Ορισμένοι από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους βρίσκονται πίσω από την Κάμαλα γιατί έχουν τρομοκρατηθεί από το ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ» είπε ο Ίλον Μασκ.
Και περί των τελευταίων πραγματικών εκλογών στις ΗΠΑ
Σε ερώτηση γιατί πιστεύει πως οι εκλογές του Νοεμβρίου «ίσως είναι» οι «τελευταίες πραγματικές εκλογές» απάντησε πως θα οφείλεται στο μεταναστευτικό και στην πιθανότητα να εξασφαλίσουν δικαίωμα ψήφου παράτυποι μετανάστες που μπορεί να νομιμοποιηθούν σε περίπτωση νίκης της Δημοκρατικής υποψήφιας, Αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.
Εξέφρασε την πεποίθηση του Τραμπ και άλλων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις ΗΠΑ πως οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες σε ταλαντευόμενες πολιτείες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων (λεγόμενες «swing states») ώσε να εξασφαλίσουν την εκλογή της Κ. Χάρις.
Ισχυρίστηκε πως εάν πάρουν καθεστώς νομιμότητας τότε θα τους δοθεί μόνιμη παραμονή και θα μπορούν να κάνουν αίτηση για υπηκοότητα σε πέντε χρόνια «Σε αντάλλαγμα θα ψηφίσουν τους μπλε» (σ.σ. τους Δημοκρατικούς) είπε ο Ίλον Μασκ, αναπαράγοντας έναν αστικό μύθο για τους παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ με την σφραγίδα των Ρεπουμπλικάνων.
Ρωτήθηκε για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σε περίπτωση εκλογής του Τραμπ. Ο Μασκ απάντησε πως του έχει προσφερθεί «ηγετικός ρόλος» και «ευρείες εξουσίες» για να περιορίσει μεταξύ άλλων τη γραφειοκρατία κρατικών υπηρεσιών λέγοντας πως αυτή βάζει συχνά εμπόδια στον ίδιο και άλλους επιχειρηματίες «ώστε να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους». Ο Μασκ θύμισε πως έχει προτείνει στον Τραμπ ένα «Υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας» (DOGE) διαψεύδοντας πως θα καταργούσε τις τέσσερις στις πέντε θέσεις εργασίας κρατικών ή δημόσιων υπαλλήλων.