ΑΘΗΝΑ
18:20
|
09.10.2024
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών ξεκίνησε λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα.
Τζο Μπάιντεν και Μπ. Νετανιάχου σε παλιότερη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μετά από περίπου έξι βδομάδες ξεκίνησαν λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος και ώρα Ισραήλ) ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και την Αμερικανίδα Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Ynet, η συνομιλία των δύο ηγετών γίνεται στο πλαίσιο προετοιμασιών της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν σε «απάντηση» για το μπαράζ ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου με πάνω από 180 πυραύλους.

Νεότερες πληροφορίες σήμερα ανέφεραν πως στο στόχαστρο βομβαρδιστικών του Ισραήλ μπορεί να βρεθούν κυρίως στρατιωτικές βάσεις των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης καθώς φάνηκαν να απομακρύνονται προγενέστεροι σχεδιασμοί του Ισραήλ για αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικές πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, τίποτε δεν αποκλείεται μέχρι την τελευταία στιγμή καθώς στο παρασκήνιο φουντώνουν οι πληροφορίες για μυστικές διπλωματικές ζυμώσεις και διαπραγματεύσεις από μεταξύ ΗΠΑ και αραβικών χωρών με το Ιράν με στόχο μία ευρύτερη συμφωνία που θα εκτονώσει τις συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβάλλεται η σύνοδος της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία στη Γερμανία

Ξεπερνούν τους 2.140 οι νεκροί των επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο

Hellenic Train: Παράνομη κρίθηκε η απεργία της 10ης Οκτωβρίου (upd)

Disiecta Membra #30: Ο ανθρώπινος χώρος, οι λέξεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα