ΑΘΗΝΑ
22:29
|
09.10.2024
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας απειλεί το Ιράν με θανατηφόρο και αναπάντεχο χτύπημα.
Γιοάβ Γκάλαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες απειλές κατά του Ιράν εκτόξευσε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, λίγες ώρες μετά την 50λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τις ισραηλινές επιθέσεις στην Τεχεράνη ως «απάντηση» για το ιρανικό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων την 1η Οκτώβρη.

Γιοάβ Γκάλαντ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου

«Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα» είπε ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Διαψεύδουν το παρασκηνιακό παζάρι για ευρύτερη συμφωνία

Στο μεταξύ απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ διέψευσε πως οι ΗΠΑ είναι σε διαπραγμάτευση μυστική με αραβικές χώρες και το Ισραήλ προκειμένου να επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία που θα αποκλιμακώσει τις συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα Γάζας και Λιβάνου.

Μάθιου Μίλερ

Παράλληλα ο Μίλερ αφού επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και στην «στοχοποίηση τρομοκρατικών επιχειρήσεων», ανέφερε την έκκληση της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Ισραήλ προκειμένου να καταλήξει σε ένα σχέδιο για την διαχείριση της κατάστασης στη Γάζα μετά τον πόλεμο.

«Συνεχίζουμε να έχουμε ανησυχίες πως χωρίς πολιτικό σχέδιο για την ‘επόμενη μέρα’ στη Γάζα που συμπεριλαμβάνει ένα πολιτικό μονοπάτι για τον παλαιστινιακό λαό ώστε να πραγματοποιήσει τους νόμιμους στόχους του… το Ισραήλ θα βαλτώσει διεξάγοντας τέτοιες επιχειρήσεις για αρκετό καιρό και θα έρθει αντιμέτωπο με τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις του παλαιστινιακού λαού και με πραγματικά προβλήματα ασφάλειας για τον ισραηλινό λαό».

Επανέλαβε την επιθυμία των ΗΠΑ για εκεχειρία ρίχνοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στην επίτευξή της στη Χαμάς και τον αρχηγό της, Γιαχία Σινουάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δάνειο 35 δισ. ευρώ της Ε.Ε. στο Κίεβο από ρωσικούς πόρους

Αφεντικά και δούλοι + Τα τετραπλά (video)

ΚΚΕ: Ντροπή η δικαστική απόφαση κατά της απεργίας μηχανοδηγών της Hellenic Train

Νέο μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξελέγη η Κύπρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα