ΑΘΗΝΑ
19:25
|
11.10.2024
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί την Κυριακή 13/10, 11 π.μ. σε νέα κινητοποίηση.
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τη κινητοποίηση στις 9/10 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά και την πορεία προς τη ΔΔΕ, που συμμετείχαν 400 περίπου διαδηλωτές εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και αλληλέγγυοι, η ΕΛΜΕ καλεί για νέα κινητοποίηση στις 13/10.

Αναλυτικά:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

χαιρετίζουμε την σημερινή πρώτη, επιτυχημένη κινητοποίηση ενάντια στην κλιμάκωση των διώξεων και στις πρωτοφανείς κλήσεις συναδέλφων στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΠΔΕ με το ερώτημα της δυνητικής αργίας! Την κινητοποίηση κάλεσε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά – κηρύσσοντας στάση εργασίας – και υποστήριξαν πολλά ακόμα σωματεία. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί του Πειραιά και αλληλέγγυοι συμμετείχαν στην μαζική συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην πορεία που κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο, κλίμα οργής αλλά και αποφασιστικότητας, απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων καθώς και οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ακρόαση με το ερώτημα της αργίας παραπέμπονται:

συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες επειδή συμμετείχε σε πετυχημένη κοινή κινητοποίηση μαζί με συναδέλφους και μαθητές ενάντια στην κατάπτυστη αξιολογική διαδικασία.

-Ο, συνταξιούχος πλέον, συνάδελφος Γιώργος Καββαδίας επειδή διατύπωσε δημόσια, στο διαδίκτυο, τις συνδικαλιστικές, πολιτικές του απόψεις και για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA.

-Για τον αναπληρωτή συνάδελφο Δημήτρη Χαρτζουλάκη (μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά) που έχει παραπεμφθεί για τους ίδιους λόγους με την Χ.Χ., υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο της «αυτοδίκαιης λήξης σύμβασης» δηλαδή ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ του!

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζουν τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς ως εγκληματίες. Όπως ενημερωθήκαμε πρόσφατα, η γενναιότητα με την οποία ύψωσαν τη φωνή και το ανάστημά τους απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές που γκρεμίζουν κάθε κατακτημένο με αγώνες δικαίωμα στο δημόσιο σχολείο, δεν αποτελεί μόνο πειθαρχικό αδίκημα αλλά έχει και ποινικό σκέλος! Εις βάρους τους εκκρεμεί ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ για την άσκηση ή μη της οποίας θα αποφανθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας αφού πρώτα οι συνάδελφοι κληθούν προς παροχή έγγραφων εξηγήσεων!

Με την μαζική συμμετοχή τους στην σημερινή κινητοποίηση, οι εκπαιδευτικοί έδειξαν καθαρά πως δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Φωνάζοντας το σύνθημα «Αυτοί με διώξεις και με τρομοκρατία – εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία!» έκαναν σήμερα το πρώτο αποφασιστικό βήμα και άνοιξαν τον δρόμο ενός δίκαιου αγώνα που θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ πειθαρχικές και ποινικές! Οι πρώτες απολύσεις από το δημόσιο σχολείο για συνδικαλιστική δράση ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Κι αυτό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

· ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/10, 11 πμ, στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που καλεί η Πρωτοβουλία ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ & ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ για την οργάνωση των βημάτων του αγώνα, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, κοντά στο σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής).

· ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΞΕΝΙΑΣ 24κοντά στο μετρό Μέγαρο Μουσικής), την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 στις 10:00 (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την ΕΛΜΕ 08:00-11:00, η ΟΛΜΕ να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ. προέδρων ΕΛΜΕ για συμπληρωματική στάση 11:00-14:00 και κάλεσμα στις υπόλοιπες ΕΛΜΕ για στάση εργασίας 08:00 – 11:00)

ΚΑΝΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ – ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η Χρύσα Χοτζόγλου, διωκόμενη στη συγκέντρωση 9/10 ενάντια στις διώξεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (βίντεο)

Από την συγκέντρωση στον Πειραιά ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών Τετάρτη 9/10 (βίντεο)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δείτε live τη συναυλία για τα Τέμπη: Πλήθος κόσμου στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες, video)

Μπρίστολ: Άνοιξε πακέτο από το Shein και πετάχτηκε ένας… σκορπιός

Έβερεστ: Βρέθηκε μπότα με πόδι ορειβάτη που ήταν αγνοούμενος από το 1924

Σερβία: Η κυβέρνηση Βούτσιτς μεταξύ πολυπολικότητας και σιωπηρής εγκατάλειψης του Κοσόβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα