ΑΘΗΝΑ
19:26
|
11.10.2024
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 39χρονος συλληφθείς έχει βαρύ ποινικό μητρώο και είχε καταδικαστεί ισόβια για ναρκωτικά.
Αστυνομικοί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη ενός ζεύγους Αλβανών, επειδή σε τυχαίο έλεγχο στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε όπλο, πακέτο με εκρηκτικά υλικά και πυροκροτητές, προχώρησε λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα η αστυνομία στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά τον εντοπισμό του όπλου και των εκρηκτικών υλών το ζευγάρι από την Αλβανία οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση ενώ οι αρχές ξεκίνησαν τη διενέργεια έρευνας για την προέλευση των ευρημάτων.

Αστυνομικοί που συμμετείχαν στον τυχαίο έλεγχο του Ι.Χ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο άνδρας είναι περίπου 40 ετών και έχει βαρύ ποινικό μητρώο καθώς είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2008 για υποθέσεις ναρκωτικών αλλά αφέθηκε ελεύθερος επτά χρόνια μετά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών το οποίο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για εκρηκτικά.

Το όπλο που βρέθηκε στο ενοικιασμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο ήταν πιστόλι τύπου Tokarev

Η οδός Σωκράτους παραμένει κλειστή μέχρι να απομακρυνθούν με ασφάλεια τα εκρηκτικά. Όλα τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω έλεγχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δείτε live τη συναυλία για τα Τέμπη: Πλήθος κόσμου στο Καλλιμάρμαρο (εικόνες, video)

Μπρίστολ: Άνοιξε πακέτο από το Shein και πετάχτηκε ένας… σκορπιός

Κινητοποίηση για απολύσεις εκπαιδευτικών: «Κάτω τα χέρια σας από τους συναδέλφους μας»

Έβερεστ: Βρέθηκε μπότα με πόδι ορειβάτη που ήταν αγνοούμενος από το 1924

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα