ΑΘΗΝΑ
19:18
|
11.10.2024
Οι συναντήσεις αυτές έγιναν σήμερα στην Πάφο στο περιθώριο της μεσογειακής συνόδου κορυφής MED9.
Κυριάκος Μητσοτάκης Αμπντάλα Β'
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ραγδαίες εξελίξεις σε Γάζα, Λίβανο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν σήμερα στην Πάφο, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της συνόδου MED9, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ιορδανός Βασιλιάς Αμπντάλα Β’.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός εξήρε το ρόλο της Ιορδανίας για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, τη διευκόλυνση στην παροχή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά και τις προσπάθειές της για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στην κρίση.

Αντάλλαξαν, ακολούθως, απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει η ΕΕ και η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Συνάντηση Αμπντάλα Β- με τον Πρόεδρο της Κύπρου

Τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όπως έχουν διαμορφωθεί και περαιτέρω πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν από κοινού προς την αποκλιμάκωση της κρίσης συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, στο περιθώριο της Συνόδου των MED9, που πραγματοποιείται σήμερα στην Πάφο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’, «επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις που διατηρούν Κύπρος και Ιορδανία αλλά και την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)-Ιορδανίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Αποσύρει το εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες

Νέα επίθεση Ισραηλινών στον στρατό του Λιβάνου με δύο νεκρούς

Σερβία: Η κυβέρνηση Βούτσιτς μεταξύ πολυπολικότητας και σιωπηρής εγκατάλειψης του Κοσόβου

Τον Πάπα Φραγκίσκο επισκέφθηκε ο Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα