ΑΘΗΝΑ
00:09
|
13.10.2024
Ο αμερικανικός αεροδιαστημικός κολοσσός Boeing σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά περίπου 10%.
Boeing
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός αεροδιαστημικός κολοσσός Boeing σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά περίπου 10%, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει καθυστερήσεις προγραμμάτων και συνεχιζόμενες απεργίες, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Κέλι Όρτμπεργκ σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους.

«Η επιχείρησή μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μαζί», δήλωσε ο Όρτμπεργκ, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις της παρατεταμένης απεργίας που αφορά 33.000 ωρομίσθιους εργαζόμενους. Ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να λάβει «δύσκολες αποφάσεις» και να εφαρμόσει διαρθρωτικές αλλαγές για να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και να εκπληρώσει τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις της έναντι των πελατών.

Η δήλωση του Όρτμπεργκ δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των περικοπών θέσεων εργασίας, αλλά με την Boeing να απασχολεί 171.000 άτομα παγκοσμίως στις αρχές του έτους -εκ των οποίων 147.000 με έδρα τις ΗΠΑ- η προγραμματισμένη μείωση θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες.

Σύμφωνα με τον Όρτμπεργκ, το πρόγραμμα 777X της Boeing έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αναποδιές στην ανάπτυξη, την παύση των πτητικών δοκιμών και τη συνεχιζόμενη απεργία. Τα ζητήματα αυτά έχουν καθυστερήσει το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, με την πρώτη παράδοση να αναμένεται πλέον το 2026, μια αλλαγή που έχει ήδη κοινοποιηθεί στους πελάτες.

Επιπλέον, η Boeing σκοπεύει να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες παραγγελίες φορτηγών αεροσκαφών 767 και να ολοκληρώσει την εμπορική παραγωγή του μοντέλου μέχρι το 2027. Εν τω μεταξύ, θα συνεχιστεί η παραγωγή του δεξαμενόπλοιου KC-46A, ένα βασικό στρατιωτικό συμβόλαιο.

Ο Όρτμπεργκ αναγνώρισε τη δύσκολη πορεία που ακολουθεί, τονίζοντας ότι, ενώ η Boeing αντιμετωπίζει τις τρέχουσες προκλήσεις, πρέπει να αναλάβει αποφασιστική δράση για να ανασυγκροτηθεί και να τοποθετηθεί για μελλοντική επιτυχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι γάτες της οδού Αγίας Ζώνης

Τροχαίο στη Νέα Σμύρνη: ΙΧ συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για περισσότερα χτυπήματα στο Βόρειο Ισραήλ

Το Ιράν σε συνομιλίες για συμφωνίες φυσικού αερίου, μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα