ΑΘΗΝΑ
00:13
|
15.10.2024
Ο εισαγγελέας τα έχασε μαθαίνοντας την αστυνομική καταδίωξη του 14χρονου για 61,5 χλμ ενώ έτρεχε με 180 χλμ την ώρα.
Γάλλος αστυνομικός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν ήρωας σε ταινία δράσης με γρήγορα αυτοκίνητα κινήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ένας 14χρονος Γάλλος που θέλησε να το σκάσει από το σπίτι στο Μονμπελιάρν κλέβοντας την πιστωτική κάρτα του πατέρα και το Ι.Χ. αυτοκίνητο της μητέρα του, προκειμένου να πάρει τους δρόμους προς αυτό που νόμιζε πως θα τον οδηγούσε στην «ελευθερία».

Ωστόσο, η κατάληξη της περιπέτειας έμελλε να είναι πολύ διαφορετική από την επιθυμία του εφήβου. Οι γονείς κατήγγειλαν την κλοπή του Ι.Χ. στην αστυνομία σε μία προσπάθεια να προλάβουν τα χειρότερα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν  το Peugeot 306 στον περιφερειακό, κεντρικό αυτοκινητόδρομο Α36. Όταν ο 14χρονος κατάλαβε πως τον καταδίωκαν ανέπτυξε ταχύτητα ως τα 180 χιλιόμετρα κάνοντας σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τρέχοντας στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης επί 61,5 χιλιόμετρα!

Ο έφηβος σταμάτησε μόνο όταν έκανε αναστροφή πάνω στη ΛΕΑ και έχασε τον έλεγχο του οχήματος προκαλώντας τον τραυματισμό τριών ατόμων.  

Ο ίδιος, αλώβητος, βγήκε και συνέχισε τη φυγή τρέχοντας ώσπου οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε ένα χωριό κοντά στο Ντολ.

Αφού τέθηκε υπό κράτηση,  ο έφηβος ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε πως είχε  προβλήματα στο γυμνάσιο δίχως να προβεί σε λεπτομέρειες.

«Το καταπληκτικό είναι πως ήταν σε θέση να πατάει τέρμα γκάζι και να τον καταδιώκουν επί τόσα χιλιόμετρα» είπε ο εισαγγελέας.

Ο έφηβος τέθηκε υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας Πέμπτης προς Παρασκευή. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και στον δικαστή ανηλίκων.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο έφηβος «προέρχεται από μια συνηθισμένη οικογένεια, χωρίς προβλήματα» και δεν είχε δώσει αφορμή, εξαιρουμένης μιας υπόθεσης παρενόχλησης, μαζί με άλλους ανήλικους, για την οποία ακολουθήθηκε εναλλακτική διαδικασία.

Αφού ξανάνοιξαν τα σχολεία φέτος, το είχε σκάσει πολλές φορές, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως είχε πέσει θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 22 οι νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε χωριό Μαρωνιτών στο Βόρειο Λίβανο

ΕΛΜΕ για απολύσεις εκπαιδευτικών: «Τα σχολεία δεν θα γίνουν νεκροταφεία δικαιωμάτων»

Τα 7 μέτρα-ασπιρίνη του Θεοδωρικάκου κατά της ακρίβειας

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη τράπερ που παρήγγειλε κάνναβη μέσω courier

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα