ΑΘΗΝΑ
13:48
|
14.10.2024
Σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών προχώρησε τις τελευταίες ώρες το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή τη Πύλου.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών προχώρησε τις τελευταίες ώρες το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή τη Πύλου.

Για το πρώτο περιστατικό το σήμα στον θάλαμο επιχειρήσεων σήμανε λίγο πριν της 2 τα ξημερώματα και αφορούσε σε 81 μετανάστες που κινδύνευαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο 86 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου.

Αρχικά οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν από παραπλέον σκάφος και στη συνέχεια με ενέργειες του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος έφτασαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων πρόκειται για 7 Σύριους, 29 Ιρανούς, 22 Αιγύπτιους, 11 Αφγανούς, 8 Ιρακινούς, 8 υπηκόους Τουρκμενιστάν και έναν Τούρκο. Ανάμεσα τους βρίσκονται και 21 ανήλικοι, εκ των οποίων τα 8 είναι μικρά παιδιά, αλλά και 12 γυναίκες.

Οι 81 μετανάστες φιλοξενούνται προσωρινά στις αποθήκες του λιμανιού, με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου να τους παρέχουν τρόφιμα, κουβέρτες και φάρμακα, ενώ εκεί βρέθηκαν τόσο μέλη του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και εθελοντές της ΟΑΚ Μεσσηνίας.

Η δεύτερη επιχείρηση του Λιμενικού αφορούσε σε σκάφος που μετέφερε 78 πρόσφυγες και μετανάστες και εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32ν.μ. νοτιοδυτικά του νησιού Σχίζας κοντά στην Πύλο. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από παραπλέον πλοίο και μεταφέρθηκα στον λιμάνι της Πύλου όπου θα καταγραφούν και στη συνέχεια θα αποφασιστεί που θα μεταφερθούν για να διαμείνουν προσωρινά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

57 χρόνια χωρίς τον Τσε Γκεβάρα: Εκδήλωση, παρουσία της Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς

Κιβωτός: Ενοχή του π. Αντώνιου και τεσσάρων ακόμα για σωματικές βλάβες

Λέσβος: Καταγγελία για βιασμό ανήλικης από δύο άνδρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα