ΑΘΗΝΑ
15:55
|
15.10.2024
Ο Ρώσος πρέσβης στο Ισραήλ ερωτήθηκε σχετικά με την ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων σε αεροπορική βάση στη Συρία που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση.
Ο Ανατόλι Βικτόροφ, πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Χρησιμοποιούμε τους σχετικούς διαύλους για να μεταφέρουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τις άστοχες και ανεπαρκώς μελετημένες ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων» στη Συρία, δήλωσε ο Ανατόλι Βικτόροφ, πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ.

Η Μόσχα συνεχίζει να ενημερώνει το Ισραήλ για την ανησυχία της γύρω από τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Συρία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Αναμένουμε ότι η διοίκηση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων αντιλαμβάνεται πλήρως πόσο σοβαροί είναι οι κίνδυνοι για τη ζωή και την υγεία των μελών των δυνάμεών μας. Χρησιμοποιούμε τους σχετικούς διαύλους για να μεταφέρουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τις κακώς μελετημένες και ανεπαρκώς μελετημένες ενέργειες των Ισραηλινών».

Ξέρω ότι τόσο ο ισραηλινός στρατός όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας έχουν πλήρη επίγνωση των ανησυχιών μας», είπε ο απεσταλμένος, όταν ρωτήθηκε εάν τα ρωσικά στρατεύματα που υπηρετούν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε απειλές εν μέσω των επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα:

Στις 2 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας δήλωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επίθεση σε κτίριο κατοικιών στη συνοικία Mezzeh στη Δαμασκό, σκοτώνοντας τρεις πολίτες και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

Στις 8 Οκτωβρίου, τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην ίδια περιοχή. Στις 9 Οκτωβρίου, το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) ανέφερε ότι ένα μέλος της συριακής εσωτερικής δύναμης ασφαλείας σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην πόλη Al-Quneitra στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

Για «ακριβές χτύπημα της αεροπορίας» σε νοσοκομείο του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, κάνει λόγο το Ισραήλ, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με τις σκιές νοσηλευομένων τυλιγμένες στις φλόγες.
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδούρο: Η Λατινική Αμερική απαιτεί αποζημιώσεις από την Ισπανία

Βήματα προς ένταξη στην Ε.Ε. μετρά η Αλβανία

NYT: Οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν αιχμάλωτους Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες και «ναρκαλιευτές»

Ζαχάροβα: Η Σεούλ προκαλεί και δυναμιτίζει τη Χερσόνησο της Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα