ΑΘΗΝΑ
19:28
|
15.10.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε, ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.
ΗΠΑ προς Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσαν, ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα για την αποφυγή νομικών ενεργειών αναφορικά με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ.

«Σας γράφουμε τώρα για να υπογραμμίσουμε τη βαθιά ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και να αναζητήσουμε επείγουσες και βιώσεις ενέργειες από την κυβέρνησή σας αυτόν τον μήνα για να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία», έγραψαν σε επιστολή τους στις 13 Οκτωβρίου προς τους Ισραηλινούς ομολόγους τους Μπλίνκεν και Όστιν, σύμφωνα με ανάρτηση δημοσιογράφου του Axios στο X.

Το Πεντάγωνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις και τις επιδρομές σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στις νότιες περιοχές του Λιβάνου.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε σήμερα, πως ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται αντιμέτωπος με τους χειρότερους περιορισμούς που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια από την έναρξη του πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

Για «ακριβές χτύπημα της αεροπορίας» σε νοσοκομείο του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, κάνει λόγο το Ισραήλ, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με τις σκιές νοσηλευομένων τυλιγμένες στις φλόγες.
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Μακεδονία: Αντιπολιτευτικά «πυρά» για την αποσύνδεση της ενταξιακής πορείας της χώρας από αυτή της Αλβανίας

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Λίνδου, κοντά στη Ρόδο

Δικαστικός Χάρτης: Νέα αποχή των δικηγόρων μετά την ταλαιπωρία των πολιτών

Τουρκία: Νεκρή στις όχθες λίμνης 21χρονη φοιτήτρια που αγνοούνταν 18 μέρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα