ΑΘΗΝΑ
21:25
|
15.10.2024
Το δημοτικό συμβούλιο εξήγησε ότι πίσω από το σκεπτικό της απαγόρευσης είναι προσέλκυση πιο «εκλεπτυσμένων» τουριστών στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.
Η Πράγα θέλει να προσελκύσει πιο «καλλιεργημένους και πλούσιους» τουρίστες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πράγα αποφάσισε την απαγόρευση των βραδινών «εφόδων» από παμπ σε παμπ και μπαρ σε μπαρ, οι οποίες διοργανώνονται από ταξιδιωτικά γραφεία, προκειμένου να απαλλαγεί από τους «άτακτους» τουρίστες και να προσελκύσει πιο «εκλεπτυσμένο» κοινό.

Η δημοτική αρχή στην πρωτεύουσα της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι οι οργανωμένες μπαρότσαρκες, οι οποίες συνήθως σχετίζονται με μπάτσελορ πάρτι, θα απαγορευτούν από τις 22.00 το βράδυ έως τις 06.00 τα ξημερώματα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γίρι Ποσπισίλ τόνισε ότι οραματίζεται μια Πράγα όπου προτεραιότητα θα είναι ο σεβασμός στον δημόσιο χώρο. Πρόσθεσε ότι «αναζητά έναν πιο καλλιεργημένο, πιο πλούσιο τουρίστα … όχι κάποιον που έρχεται για μικρό χρονικό διάστημα μόνο και μόνο για να μεθύσει».

Η «σταυροφορία» της Πράγας εναντίον των επιρρεπών στο αλκοόλ και τη φασαρία τουριστών -κυρίως προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο- δεν είναι η μοναδική. Το 2023, το Άμστερνταμ ξεκίνησε εκστρατεία αποθάρρυνσης των επισκέψεων από νεαρούς Βρετανούς, οι οποίοι ταξίδευαν στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας κυρίως για τα coffee shops της που προσφέρουν ελαφριά ναρκωτικά και για την μπίρα της.

Και η Τσεχία φημίζεται για τις μπιραρίες της. Οι λάτρεις της μπίρας βοήθησαν για χρόνια την Τσεχία να διατηρήσει τον τίτλο της πιο «διψασμένης» χώρας στον κόσμο. Το 2023, 128 λίτρα μπύρας καταναλώθηκαν ανά κεφαλή πληθυσμού στην Τσεχική Δημοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπίρα μπύρα εξακολουθεί να είναι φθηνότερη από το νερό σε ορισμένα εστιατόρια και πολλές παμπ στο ιστορικό κέντρο προσφέρουν την φημισμένη τοπική μπίρα με λιγότερα από 3 ευρώ.

Υπεύθυνη για την τήρηση του απαγορευτικού μέτρου θα είναι η δημοτική αστυνομία της Πράγας ενώ οι πολίτες της τσέχικης πρωτεύουσας αλλά και οι επιχειρηματίες στην εστίαση και τον τουρισμό χαρακτηρίζουν «απολύτως θετικό» το νέο απαγορευτικό μέτρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

Για «ακριβές χτύπημα της αεροπορίας» σε νοσοκομείο του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, κάνει λόγο το Ισραήλ, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με τις σκιές νοσηλευομένων τυλιγμένες στις φλόγες.
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ σε Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκε το τελεσίγραφο των 30 ημερών για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα (upd)

Μπορούμε να «νικήσουμε» την πρόωρη θνησιμότητα; Τι προτείνει ο οδικός χάρτης του Lancet

Φωτιά στο Πεδίον του Άρεως-Τέθηκε υπό έλεγχο

Βερολίνο: Νέα εμφάνιση δίδυμων μωρών πάντα σε ζωολογικό κήπο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα