ΑΘΗΝΑ
18:01
|
15.10.2024
Να σταματήσει να κλιμακώνει την κατάσταση στην Χερσόνησο της Κορέας καλεί η Μόσχα τη Σεούλ.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θεωρεί τις πτήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Νότια Κορέας στη Βόρεια Κορέα ως κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, με στόχο την καταστροφή της νόμιμης υπόστασής της, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την νέα ένταση στις σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών.

Η νέα κρίση φέρεται να ξεκίνησε μετά από πτήσεις drones της Νότιας Κορέας που έριξαν προπαγανδιστικά φυλλάδια πάνω από την Πιονγκγιάνγκ τρεις φορές μόνο αυτόν τον μήνα, κίνηση στην οποία ο Βορράς απάντησε με ανατίναξη τμημάτων του δρόμου που οδηγεί στη Νότια Κορέα.

«Τέτοιες ενέργειες από την πλευρά της Σεούλ μπορούν να θεωρηθούν μόνο ως κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Βόρειας Κορέας και ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις με στόχο την καταστροφή του νόμιμου πολιτικού συστήματος του ανεξάρτητου κράτους και τη στέρησή του από το δικαίωμα στην ανεξάρτητη ανάπτυξη», τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

«Οι αρχές της Νότιας Κορέας πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της Πιονγκγιάνγκ και να σταματήσουν να κλιμακώνουν την κατάσταση στη χερσόνησο με την απερίσκεπτη προκλητική εκστρατεία τους, η οποία υποκινεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης γεμάτη πραγματικά ένοπλα επεισόδια», καταλήγει η σχετική δήλωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γάζα: Εικόνες ασθενών με ορούς να καίγονται ζωντανοί-Ακριβές χτύπημα, λέει το Ισραήλ [Σκληρές εικόνες]

Για «ακριβές χτύπημα της αεροπορίας» σε νοσοκομείο του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, κάνει λόγο το Ισραήλ, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με τις σκιές νοσηλευομένων τυλιγμένες στις φλόγες.
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ για Ισραήλ: Προθεσμία 30 ημερών για να επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Φρέντι Μπελέρης: Η θέση της Αλβανίας πρέπει να είναι στην Ευρώπη

Μέση Ανατολή: Δηλώσεις και προειδοποιήσεις μεσούσης της σφαγής σε Παλαιστίνη και Λίβανο

Μαδούρο: Η Λατινική Αμερική απαιτεί αποζημιώσεις από την Ισπανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα