ΑΘΗΝΑ
10:31
|
18.10.2024
Ναυάγησε λέμβος με τουλάχιστον 31 επιβαίνοντες στην περιοχή Ψαλίδι στην Κω. Τέσσερις οι νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες.
Ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες στην Κω
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ στην Τρίτης (15/10) στην Κω, όταν ναυάγησε λέμβος στην οποία επέβαιναν τουλάχιστον 31 μετανάστες και πρόσφυγες. Έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, δύο γυναίκες και δύο μωρά.

Το ναυάγιο σημειώθηκε απόψε στη θαλάσσια περιοχή Ψαλιδίου. Έως αυτή τη στιγμή από τη θαλάσσια περιοχή έχουν διασωθεί 27 άνθρωποι, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Στις έρευνες συμμετέχουν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο φέρεται να είναι ύποπτο για την παράνομη διακίνηση των μεταναστών. Ο συλληφθείς φέρεται να καθοδηγούσε τη βάρκα στην πορεία της.

Διάσωση στη Γαύδο

Στο μεταξύ 96 μετανάστες έχουν διασωθεί έως τώρα από φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, μετά από τη βύθιση σκάφους που τους μετέφερε.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο διεξάγονται έρευνες από δύο πλωτά του λιμενικού, 6 παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Πέθανε ο διανομέας που ενεπλάκη σε τροχαίο εν ώρα εργασίας

Έπεσαν σοβάδες σε σχολείο του Ηρακλείου

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Καλάβρυτα: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ με μαθητές έπεσε σε χαράδρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα