ΑΘΗΝΑ
21:36
|
16.10.2024
Εκταμιεύτηκε σήμερα για την Ελλάδα δόση ύψους περίπου 998,6 εκατομμυρίων ευρώ.
ΕΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τέταρτη δόση ύψους περίπου 998,6 εκατομμυρίων ευρώ, εκταμίευσε σήμερα η Ελλάδα από το Ταμείο του λεγόμενου «Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» (RRF).

Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του RRF βασίζονται στην απόδοση και εξαρτώνται από την υλοποίηση από την Ελλάδα των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε περίπου τέσσερις μήνες αφότου η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στην Επιτροπή για την πληρωμή 998,6 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχορηγήσεις για την κάλυψη 16 «ορόσημων» και τεσσάρων στόχων για μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η βελτίωση του συστήματος πληροφορικής της Δικαιοσύνης και η αύξηση της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Περιλαμβάνονται επίσης επενδύσεις στην αναδάσωση, την πρόληψη πυρκαγιών και την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας.

Το συνολικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί με 35,9 δισ. ευρώ, με 18,2 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 17,7 εκατ. ευρώ σε δάνεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προανακριτική για το μπάζωμα του χώρου των Τεμπών σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίβανος: Προκλητική επίθεση Ισραηλινών σε παρατηρητήριο του ΟΗΕ

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Πυρκαγιά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα