ΑΘΗΝΑ
23:16
|
17.07.2026
Εκταμιεύτηκε σήμερα για την Ελλάδα δόση ύψους περίπου 998,6 εκατομμυρίων ευρώ.
ΕΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τέταρτη δόση ύψους περίπου 998,6 εκατομμυρίων ευρώ, εκταμίευσε σήμερα η Ελλάδα από το Ταμείο του λεγόμενου «Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» (RRF).

Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του RRF βασίζονται στην απόδοση και εξαρτώνται από την υλοποίηση από την Ελλάδα των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε περίπου τέσσερις μήνες αφότου η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στην Επιτροπή για την πληρωμή 998,6 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχορηγήσεις για την κάλυψη 16 «ορόσημων» και τεσσάρων στόχων για μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η βελτίωση του συστήματος πληροφορικής της Δικαιοσύνης και η αύξηση της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Περιλαμβάνονται επίσης επενδύσεις στην αναδάσωση, την πρόληψη πυρκαγιών και την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας.

Το συνολικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί με 35,9 δισ. ευρώ, με 18,2 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 17,7 εκατ. ευρώ σε δάνεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα