ΑΘΗΝΑ
16:23
|
16.10.2024
Σταθερή η υποστήριξη της Αθήνας στο Κίεβο. Όπως σταθερή είναι και η υποτέλεια απέναντι στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Τελ Αβίβ.
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των Μητσοτάκη-Ζελένσκι στο Ντουμπρόβνικ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σταθερή η υποστήριξη της Αθήνας στο Κίεβο, δήλωσε πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντώντας τον Ζελένσκι στο Ντουμπρόβνικ. Ασφαλώς και είναι σταθερή. Όπως σταθερή είναι και η υποτέλεια του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην Ουάσιγκτον (και επίσης τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Τελ Αβίβ). Τόσο μεγάλη που άδειασε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από όπλα για να τα στείλει στην Ουκρανία, καταστρέφοντας και τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Καμιά άλλη κυβέρνηση μετά το 1974 δεν έκανε τέτοιο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής εθνικής άμυνας και ασφάλειας και των πιο ζωτικών συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Γιατί τα κάνουμε αυτά; Κατά το επίσημο «αφήγημα» (παραμύθι δηλαδή) διότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Το ότι η Αμερική δεν τήρησε τις υποσχέσεις προς τη Ρωσία να μην επεκτείνει το ΝΑΤΟ, το ότι κατήργησε με δική της πρωτοβουλία όλες τις συμφωνίες ελέγχου των πυρηνικών εξοπλισμών πλην της START που πνέει και αυτή τα λοίσθια, αποκαλύπτοντας έτσι την πρόθεσή της να κάνει ή να απειλήσει με πυρηνικό πόλεμο, το ότι δεν έκρυψε την πρόθεσή της να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα, το ότι οργάνωσε το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2015 και ότι το καθεστώς που επέβαλε εκεί ξεκίνησε από την πρώτη μέρα την καταστολή των μη ουκρανικών πληθυσμών στο έδαφός του (κυρίως των Ρώσων, αλλά και των Ελλήνων, όπως και των διαφωνούντων Ουκρανών, όρα και το κάψιμο ζωντανών των διαδηλωτών στην Οδησσό), ουδόλως ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη. Το ίδιο και ο πολυετής και αιματηρός πόλεμος του Κιέβου εναντίον των Ρώσων του Ντονμπάς, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του. Ούτε τον ενοχλεί η παρουσία των νεοναζιστών του Αζόφ, που έχουν ως πρότυπό τους τις μεραρχίες SS που ξεκλήρισαν το Δίστομο και τα Καλάβρυτα.

Το μόνο που τον απασχολεί είναι να καταδικάσει τη Ρωσία για την εισβολή και να βοηθήσει την Ουκρανία να «αντισταθεί». Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται ούτε καν περί βοήθειας στην Ουκρανία γιατί η Ουκρανία, όπως υποστηρίζουμε από την αρχή της κρίσης, δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία. Το μόνο που κάνουν τα όπλα που στέλνουμε, εκτός από το να αυξάνουν την πιθανότητα ευθείας σύγκρουσης ΝΑΤΟ και Ρωσίας, δηλαδή παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου, είναι να καταστρέφουν την Ουκρανία. Τα θύματα του πολέμου πλησιάζουν πιθανώς το ένα εκατομμύριο και η χώρα έχει γυρίσει περίπου στον Μεσαίωνα, χωρίς φυσικά κάποιο ελληνικό ή δυτικό ΜΜΕ να φιλοτιμηθεί να κάνει ένα ρεπορτάζ. 

Όλα αυτά γιατί ο κ. Μητσοτάκης, όπως μας λέει, είναι αντίθετος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αν όμως καταδικάζει τόσο σθεναρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γιατί δεν καταδικάζει και την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο, η οποία μάλιστα συνοδεύεται από μαζικά και φοβερά εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων; Ο Λίβανος δεν είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος; Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό υπάρχουν κακές εισβολές όπως αυτές που κάνουν οι Ρώσοι και καλές όπως αυτές που κάνουν οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί;

Πολύ φοβόμαστε ότι κάποια μέρα ο ελληνικός λαός, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, θα πληρώσει πανάκριβα το ανύπαρκτο ηθικό εκτόπισμα (την «ηθική νοημοσύνη») την ευτέλεια και υποτέλεια των προσώπων και των κομμάτων που τον διοικούν.

– – – – –

ΥΓ. Όσο για αυτούς που εξακολουθούν, ειλικρινώς ή υστεροβούλως, να θεωρούν το Ισραήλ ως μεγάλο σύμμαχο κατά της Τουρκίας, προφανώς δεν γνωρίζουν, ούτε θέλουν να γνωρίζουν το ιστορικό βάθος των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, τις βλέψεις του Ισραήλ επί της Κύπρου, τον ρόλο του στη δικτατορία, την εισβολή και τη σύνταξη του σχεδίου Ανάν. Δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από την παταγώδη κατάρρευση των πολιτικών του EastMed αλλά και την αδράνεια του Ισραήλ όταν οι Τούρκοι παρουσίασαν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Όπως δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα και παλαιότερα από το ότι η Αθήνα υπήρξε ο πιστότερος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να δει εν τέλει τους δυτικούς συμμάχους να οργανώνουν τα πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συλλογική Δύση (Γερμανία, ΕΕ, ΔΝΤ) να μας καταστρέφει οικονομικά και κοινωνικά (μνημόνια και δανειακές). Για ποιο λόγο, αν όχι για να κάμψει την ανεξαρτησία της Κύπρου και τις σχέσεις της με τη Ρωσία, επιβλήθηκε το κυπριακό μνημόνιο (bail in) με πρωταγωνιστικό ρόλο του ΔΝΤ, επί του οποίου το Ισραήλ ασκεί δεσπόζουσα επιρροή; Η «τσέπη», το συμφέρον των ελληνικών ελίτ είναι στη «συλλογική Δύση» (που περιλαμβάνει και το Ισραήλ), ότι κι αν κάνουν στην Ελλάδα οι δυτικοί. Αυτή είναι δυστυχώς η τραγική εθνική μας αλήθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατεθειμένος για απευθείας συνομιλίες με τον Πούτιν δήλωσε στο γερμανικό κοινοβούλιο ο Σολτς

Έλληνες πιλότοι στην άσκηση του ΝΑΤΟ για τη χρήση πυρηνικών;

Ρουμανοποίηση της Μολδαβίας καταγγέλλει η Ζαχάροβα

Αγκάθι η Ουκρανία στη συνάντηση Ε.Ε.-Χωρών Περσικού στις Βρυξέλλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα