ΑΘΗΝΑ
15:23
|
16.10.2024
Ο καταδικασμένος για την διεύθυνση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου η δίκη του Ηλία Κασσιδιάρη και των 11 πρώην και νυν βουλευτών των Σπαρτιατών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους, υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας πως έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής που του επιβλήθηκε πρωτόδικα, για την συμμετοχή του στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

«Έχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ και εννέα μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου, αλλά έχει γίνει και προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας», υποστήριξε η συνήγορος του Βάσω Πανταζή.

Όπως ανέφερε η κ. Πανταζή, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου με τον εισαγγελέα να έχει καταθέσει απορριπτιική πρόταση κρίνοντας ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης πρέπει να μείνει καθώς εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σπαρτιάτες: Διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου η δίκη των “11” για εξαπάτηση των εκλογέων

Νωρίτερα ο Ηλίας Κασιδιάρης, που βρίσκεται εκτός φυλακής με επταήμερη άδεια, παρέστη στην έναρξη της δίκης με κατηγορούμενους τον ίδιο -ως ηθικό αυτουργό- και 11 πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες», στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, για το ζήτημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Η δίκη άρχισε με κατηγορούμενους και συνήγορους να υποβάλλουν αιτήματα αναβολής τα οποία απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Πρόκειται για δύο βουλευτές οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται σε συζήτηση στη Βουλή ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ στην τρίτη περίπτωση ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου είχε κώλυμα.

Το δικαστήριο έκρινε πως τα αιτήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπίσουν με διακοπή και όρισε δικάσιμο την 31η Οκτωβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει επί της ουσίας η εκδίκαση της υπόθεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έλληνες πιλότοι στην άσκηση του ΝΑΤΟ για τη χρήση πυρηνικών;

ΟΗΕ: Αντιμέτωπος με τρομερή ξηρασία και πείνα ο αφρικανικός νότος

Το Ισραήλ βομβάρδισε το δημαρχείο της Ναμπατιέ του Λιβάνου-Νεκρός και ο δήμαρχος

Έρχεται… το Μουσείο Ελληνικής Γελοιογραφίας στο πρώην Καπνεργοστάσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα