ΑΘΗΝΑ
13:16
|
16.10.2024
Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς έσπευσαν να πάρουν καύσιμα από βυτιοφόρο που ανατράπηκε και στη συνέχεια εξερράγη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στη βορειοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στην πολιτεία Τζιγκάουα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περαστικοί μάζευαν καύσιμα από βυτιοφόρο που έχασε τον έλεγχο ανετράπη όταν σημειώθηκε η έκρηξη, προκαλώντας μία πύρινη κόλαση που σκότωσε 94 ανθρώπους επί τόπου και έκαιγε για αρκετές ώρες.

Τα θανατηφόρα ατυχήματα με φορτηγά είναι συνηθισμένα κατά μήκος των περισσότερων μεγάλων οδικών αξόνων στη Νιγηρία, με τους ειδικούς να αποδίδουν πολλά από αυτά στην αλόγιστη οδήγηση, στις κακές οδικές συνθήκες και στα κακοσυντηρημένα οχήματα.

Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη μετά τη σύγκρουση ενός βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα με φορτηγό στα βόρεια της χώρας.

Μόνο το 2020, σημειώθηκαν 1.531 ατυχήματα βυτιοφόρων βενζίνης με αποτέλεσμα 535 θανάτους και 1.142 τραυματισμούς, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Σώμα Οδικής Ασφάλειας της Νιγηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Νιγηρίας στις αρχές Σεπτεμβρίου αύξησε την τιμή της βενζίνης κατά τουλάχιστον 39%, τη δεύτερη σημαντική αύξηση μέσα σε περισσότερο από έναν χρόνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από την Ηλία Κασιδιάρη

Έκθεση-κόλαφος: Αποστράτευση η θαλάσσια βιοποικιλότητα της Ελλάδας

ΚΕΕΡΦΑ: Να τιμωρηθούν οι φασίστες που εισέβαλαν στη δομή ανηλίκων στα Σεπόλια

1ο Πολιτικό Φεστιβάλ του Μέτωπου Λαϊκού Αγώνα «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα