ΑΘΗΝΑ
19:07
|
16.10.2024
Ο ηγέτης του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος Εθνική Ενότητα και πρώην υπουργός έθεσε όρο την στράτευση χωρίς εξαιρέσεις.
Ο Μπένι Γκαντς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της επιστροφής των Εβραίων εποίκων στη Λωρίδα της Γάζας και της επανίδρυσης εποικισμών εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά δημοσίως ο Μπένι Γκαντς, που είναι αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος «Εθνική Ενότητα» στο Ισραήλ και πρώην υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνηση του [-πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Γκαντς σε ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ, αφού θύμισε πως ο πρωθυπουργός είναι κατά της επαναφοράς των εποικισμών στη Γάζα, εξήγησε πως ο ίδιος δεν είναι εντελώς αντίθετος με την επιστροφή των εποίκων στον παλαιστινιακό θύλακα θέτοντας ως βασικό όρο, προκειμένου να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους τους πολίτες στο Ισραήλ.

Κάλεσε μάλιστα όλους τους βουλευτές του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπ. Νεατανιάχου να στηρίξουν την υποχρεωτική στράτευση για όλους δίχως εξαιρέσεις (όπως ίσχυε π.χ. για τους Χαρέντι, σπουδαστές ιερατικών ραβινικών σχολών και μελετητές της Τορά).

Πρώην εβραϊκός εποικισμός στη Νότια Γάζα

Το βασικό επιχείρημα του Μπένι Γκαντς ήταν πως η ενίσχυση του στρατού θα επιτρέψει την περιφρούρηση νέων εποικισμών στη Γάζα εφόσον βεβαίως εφαρμοστεί στην πράξη ένα σχέδιο που προωθούν  από την αρχή του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Οι μπλε “πυραμίδες” δείχνουν πού υπήρχαν εβραϊκοί εποικισμοί στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι τη διάλυσή τους το 2005
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης: Το Ιράν έχει όπλα «ανώτερα» των πυρηνικών

Δόθηκε η τέταρτη δόση στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Γαλλία: Οι ισραηλινές εταιρείες δε θα στήσουν περίπτερα σε έκθεση οπλικών συστημάτων

Εκπλήξεις για το Ισραήλ κατά τον 2ο χρόνο πολέμου στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα