ΑΘΗΝΑ
14:36
|
17.10.2024
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή στη Δουκ. Πλακεντίας και μπήκε στη γραμμή του Μετρό.
Προαστιακός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα, Πέμπτη (17/10), σύμφωνα με την οποία τρένο του Προαστιακού στη Δουκίσσης Πλακεντίας μπήκε στη γραμμή του Μετρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο συρμός του Προαστιακού (Hellenic Train) έλαβε εντολή στη Δουκ. Πλακεντίας και μπήκε στη γραμμή του Μετρό. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος, καθώς είδε ότι τα κλειδιά ήταν στραμμένα σε λάθος πορεία και τον έστελναν προς το Μετρό και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ρυθμιστές του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

Κάλεσε δύο και τρεις φορές το ΣΚΑ μέσω ασυρμάτου χωρίς να λάβει απάντηση. Τότε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφάσισε να κάνει μια κίνηση που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Προχώρησε με πολύ αργή ταχύτητα και μπήκε στη λάθος γραμμή. Μόλις το τρένο πέρασε έναν αισθητήρα, η εσφαλμένη πορεία έγινε αντιληπτή από την τηλεδιοίκηση στο ΣΚΑ και μόνο τότε απάντησε ο ρυθμιστής του ΟΣΕ και του ζήτησε να γυρίσει με την όπισθεν.

Όπως και έγινε, με το τρένο να οπισθοχωρεί σε απόσταση 300 μέτρων, για να ελευθερωθεί η γραμμή.

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, το έγγραφο που περιγράφει την είσοδο του συρμού του Προαστιακού σε λάθος γραμμή, συντάχθηκε από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) και απευθύνεται στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) και χωρίζεται σε 2 μέρη, αφού εκτός από το εν λόγω συμβάν, καταγγέλλονται και οι σοβαρές καθυστερήσεις των δρομολογίων από τις βραδυπορίες που επιβάλλει ο ΟΣΕ λόγω της κακής κατάστασης του δικτύου.

Ο σιδηρόδρομος έχει πάρα πολλές παθογένειες

Σήμερα, Πέμπτη (17/10), μετά και την παραπάνω δημοσίευση, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEΝ, όπου σχολίασε το εν λόγω περιστατικό αλλά αναφέρθηκε και στις παθογένειες του ΟΣΕ, που παρά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν έχουν διορθωθεί.

Επειδή οι γραμμές του Μετρό είναι με διπλή κατεύθυνση, η περίπτωση να γίνει ατύχημα ήταν μηδενική, γιατί μπήκε στη γραμμή που θα έμπαινε και το Μετρό αν πήγαινε προς Αθήνα. Δεν θα έρχονταν δηλαδή τα τρένα του Μετρό και της Hellenic Train απέναντι. Το τρένο μπήκε στη γραμμή του Μετρό που θα κατέβαινε προς Αθήνα. Απλά ο κόσμος θα περίμενε ένα συμβατικό συρμό του Μετρό και θα έβλεπε ένα τρένο της Hellenic Train.

«Ο σιδηρόδρομος έχει πάρα πολλές παθογένειες που δεν διορθώθηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, εκτός από τις εγκαταστάσεις, τις υποδομές που έτρεξαν λιγάκι κατά τα άλλα δεν έχει γίνει κάτι. Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού παραμένει ως έχει» τόνισε ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως υπάρχει θέμα με την υπερεργασία στον ΟΣΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: Τους νεκρούς του ισραηλινού βομβαρδισμού στο Αϊτού κήδεψαν Σιίτες, Σουνίτες και Μαρωνίτες ιερείς

Ουκρανία: Εθνικιστές με πιστόλια και μαδέρια μπούκαραν σε εκκλησία-Απωθήθηκαν

Έρευνα: 115.000 παιδιά στην Ελλάδα βιώνουν οικονομική φτώχεια

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα