ΑΘΗΝΑ
15:00
|
17.10.2024
Εκνευρισμό στο Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον διάλογο με την Τουρκία και το Κυπριακό.
Μέγαρο Μαξίμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκνευρισμό στο Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον διάλογο με την Τουρκία και το Κυπριακό, την οποία δεν έκρυψε ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταρχήν επανέλαβε ξερά ότι «οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές». Διερωτήθηκε ρητορικά: «Εάν υπάρχει έστω και μισή δήλωση κυβερνητικού στελέχους, που να υπονοεί υποχωρητικότητα».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, εγώ και όλα τα κυβερνητικά στελέχη να μην τονίζουμε ότι δεν θα βάλουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία θέματα κυριαρχίας». 

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ.Μαρινάκης επισήμανε ότι οι ελληνικές θέσεις ταυτίζονται με τις κυπριακές. «Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί» ξεκαθάρισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Είναι δεδομένο ότι η λύση για το Κυπριακό επί βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί εθνική θέση. Είναι δεδομένο, που προκύπτει από πλευρά της Κύπρου και του κ.Χριστοδουλίδη προσωπικά, ότι επανέναρξη του διαλόγου της Ελλάδας με Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη των συζητήσεων για το Κυπριακό».

Επανέλαβε ότι: «Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται μαζί» και διερωτήθηκε ρητορικά: «Δηλαδή τι θέλει η Κύπρος, να προδώσει τον εαυτό της; Γιατί αυτή είναι θέση η δική μας, η θέση της Κύπρου». 

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν συζητά «λύση δύο κρατών» στην Κύπρο και πως για τη χώρα μας δεν υπάρχουν άλλες λύσεις πέραν μίας λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Εσωτερικών Υποθέσεων το φιάσκο της διαρροής των ονομάτων των αστυνομικών του «ελληνικού FBI»

Λίβανος: Τους νεκρούς του ισραηλινού βομβαρδισμού στο Αϊτού κήδεψαν Σιίτες, Σουνίτες και Μαρωνίτες ιερείς

Ουκρανία: Εθνικιστές με πιστόλια και μαδέρια μπούκαραν σε εκκλησία-Απωθήθηκαν

Η ουγγρική προεδρία μιας αδύναμης Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα