ΑΘΗΝΑ
13:45
|
16.07.2026
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι ο Ζελένσκι είναι ο μεγαλύτερος πωλητής στη Γη.
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου Ντόναλντ Τραμπ επέρριψε απόψε τις ευθύνες για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στον Πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως τόνισε, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φταίει όχι μόνο επειδή δεν κατάφερε να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά και επειδή βοήθησε στην έναρξή του.

Επανέλαβε επίσης πως ο Ζελένσκι είναι «ο μεγαλύτερος πωλητής στη Γη» επειδή ζήτησε και πήρε δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος το 2022.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να τον βοηθήσω, επειδή αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά δεν έπρεπε ποτέ να αφήσει να ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι χαμένος» ανέφερε ο Τραμπ, παρουσιάζοντας καιρό πριν το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» στις ΗΠΑ και άλλες χώρες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οι δημόσιες δηλώσεις του Τραμπ, ωστόσο, υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να επιδιώξει να τερματίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία εάν νικήσει την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών, στις 5 Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα