ΑΘΗΝΑ
13:22
|
17.10.2024
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αριστείδης Κορέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για το περιστατικό που συνέβη στις 9/10.
Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό της 9/10
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε το νέο περιστατικό με συρμό του Προαστιακού που κατέληξε στις γραμμές του Μετρό, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών να διατάσσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αριστείδης Κορέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας μετά την αποκάλυψη του νέου σοβαρού περιστατικού που μαρτυρά την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο συνέβη στις 9 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της επείγουσας έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Ανδρέου θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις , όπως το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η Hellenic Train έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό όπου τρένο του Προαστιακού παραλίγο να μπει στο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει:

Η Hellenic Train ανακοινώνει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του Προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών. Το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα: 115.000 παιδιά στην Ελλάδα βιώνουν οικονομική φτώχεια

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου

ΟΗΕ: Πάνω από ένα δισ. άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από ακραία φτώχεια

Δίκη για τον Ιανό: Ένοχοι Αγοραστός και άλλοι τρεις για την πλημμύρα-Έξω με αναστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα