ΑΘΗΝΑ
21:32
|
17.10.2024
«Όλοι και όλες, επιμελητές, καλλιτέχνες, διευθύνσεις χώρων και μουσείων, χρειάζεται να κάνουν τις επιλογές τους», αναφέρει σχετικά με την έκθεση εικαστικών «WANDERLUST» το ΜέΡΑ25.
«Kαι το λογότυπο θα παρέμενε και η Πρεσβεία θα γιόρταζε την πολιτιστική της συνεισφορά αν δεν είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες», σημειώνει σχετικά με την έκθεση WANDERLUST το ΜέΡΑ25
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εν μέσω γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό, μια ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο “WANDERLUST” εγκαινιάζεται σήμερα στην Αθήνα, με υποστηρικτή την Ισραηλινή Πρεσβεία», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Σε μια επισκόπηση των μέχρι στιγμής σχετικών εξελίξεων το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως «μετά από τις διαμαρτυρίες του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και του BDS Greece, ο επιμελητής αποφάσισε να αφαιρέσει το λογότυπο από την αφίσα, για να αποτρέψει όπως λέει τους “κακόβουλους” που δεν θέλουν μια τέχνη που “ενώνει”».

«Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι και το λογότυπο θα παρέμενε και η Πρεσβεία θα γιόρταζε την πολιτιστική της συνεισφορά αν δεν είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες. Όπως παρέμειναν χορηγοί οι δύο εξοπλιστικές βιομηχανίες EFA και THEON αλλά και η Island Oil Holdings που προμηθεύει καύσιμα το Ισραήλ από το 2015», προσθέτει το κόμμα.

«Το artwashing ή απλά ξέπλυμα των τεχνών πρέπει να σταματήσει.

Και όλοι και όλες, επιμελητές, καλλιτέχνες, διευθύνσεις χώρων και μουσείων, χρειάζεται να κάνουν τις επιλογές τους. Αντέχουν να βάφουν και τα δικά τους χέρια με το αίμα από την δράση των χορηγών τους; Αρέσκονται να μιλούν ενάντια στην αποικιοκρατία, αλλά όταν αυτή τους χτυπήσει την πόρτα, να την υποδέχονται με τεμενάδες;

Η απαξίωση του πολιτισμού και της τέχνης από το κράτος οδηγεί σε αυτά τα φαινόμενα. Αλλά εν τέλει όλα είναι θέμα επιλογών και συνείδησης.

Εμείς ως ΜέΡΑ25 είμαστε ενάντια στο ξέπλυμα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από καλλιτεχνικές και οποιεσδήποτε άλλες πρακτικές!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Υπερτιμολόγηση των Patriot σε βάρος του Πενταγώνου παραδέχθηκε η Raytheon

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα