ΑΘΗΝΑ
08:20
|
17.10.2024
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε την Τετάρτη τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ.
Όλαφ Σολτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε την Τετάρτη τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ, παρά τον γενοκτονικό πόλεμο της χώρας στη Γάζα, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.200 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Απευθυνόμενος σε νομοθέτες στο γερμανικό κοινοβούλιο, ο Σολτς κατηγόρησε τη Χαμάς για τη σύγκρουση και δήλωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη στο Ισραήλ και θα συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα στους νομοθέτες:

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε προμηθεύσει όπλα και εξοπλισμούς στο παρελθόν, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κάνουμε αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσουμε τις παραδόσεις αυτές και στο μέλλον. Το Ισραήλ μπορεί πάντα να βασίζεται σε εμάς για αυτό.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την αναφορά τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι η Γερμανία επανέλαβε τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τα γερμανικά όπλα σε μια «γενοκτονία».

Το Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Σολτς, φέρεται να έχει μπλοκάρει τους τελευταίους μήνες την εξαγωγή πολεμικών όπλων στο Ισραήλ, φοβούμενο ότι οι παραδόσεις μπορεί να συνιστούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Η Γερμανία είναι σταθερός σύμμαχος του Ισραήλ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα φέρει ιδιαίτερη ευθύνη για την ασφάλεια του Ισραήλ λόγω του ναζιστικού παρελθόντος του.

Όμως οι επικριτές λένε ότι η συνολική υποστήριξη της Γερμανίας προς την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου υπονομεύει σοβαρά την αξιοπιστία της στο εξωτερικό και το Βερολίνο απομονώνεται όλο και περισσότερο στην παγκόσμια σκηνή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαιρετισμός Σαμαρά με «καρφιά» σε Κυβέρνηση από τη Λευκωσία

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός: Ουκρανία, Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στην ατζέντα

Εκδήλωση ΜέΡΑ25: Η αξιοπρεπής Αριστερά είναι εδώ!

Μακρόν: Ένας Πρόεδρος ανάμεσα στο συμφέρον της «Total» και του ολικού πολέμου (total war) του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα