ΑΘΗΝΑ
17:19
|
17.10.2024
Ο ισραηλινός στρατός και η Σιν Μπετ εξέδωσαν δήλωση, βάσει της οποίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Γιαχία Σινουάρ να είναι ανάμεσα στα θύματα ισραηλινής επίθεσης.
Ο Γιαχία Σινουάρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι οι πιθανότητες να σκοτωθεί ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε επίθεση στη Γάζα είναι «ολοένα και μεγαλύτερες», ανέφεραν την Πέμπτη ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Όσο περνά η ώρα, τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν με όλο και λιγότερες επιφυλάξεις πως είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Σινουάρ είναι νεκρός με το πτώμα του μάλιστα να βρίσκεται στα χέρια των Ισραηλινών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί φωτογραφία ενός πολεμιστή με φόρτο μάχης να κείτεται νεκρός σε χαλάσματα με μεγάλο τραύμα από σφαίρα ή θραύσματα στο κεφάλι.

Προηγουμένως, ο ισραηλινός στρατός (IDF) και η Σιν Μπετ (ISA) εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με την πιθανή δολοφονία την Πέμπτη.

«Αρχική αναφορά – Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του IDF στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις τρομοκράτες εξοντώθηκαν. Οι IDF και ISA ελέγχουν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Γιαχία Σινουάρ. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί», αναφέρεται σε δήλωση που κοινοποιήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του ισραηλινού κράτους στο X.

«Στο κτίριο όπου εξοντώθηκαν οι τρομοκράτες δεν υπήρχαν ενδείξεις παρουσίας ομήρων στην περιοχή. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν με την απαιτούμενη προσοχή», προστίθεται.

Σύμφωνα με διαρροές στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, υπήρξε ένα περιστατικό όπου ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε τρεις ενόπλους στο Ταλ ας-Σουλτάν, μια περιοχή στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Αναφέρεται πως οι στρατιώτες ενεπλάκησαν με αυτούς τους τρεις ένοπλους και τους σκότωσαν, και μόνο τότε υποψιάστηκαν ότι ένας από αυτούς τους μαχητές ήταν, στην πραγματικότητα, ο Γιαχία Σινουάρ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το πτώμα έχει μεταφερθεί στο Ισραήλ και τώρα βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να πραγματοποιηθεί τεστ DNA για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του. Το Ισραήλ είχε πρόσβαση σε δείγμα DNA του Παλαιστίνιου ηγέτη, καθώς εκείνος υπήρξε για 22 χρόνια κρατούμενος σε ισραηλινές φυλακές, ωσότου να απελευθερωθεί μαζί με πάνω από 1000 ακόμα Παλαιστινίους σε ανταλλαγή κρατουμένων του 2011.

Αξιωματούχοι, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, είναι σχεδόν βέβαιοι ότι πρόκειται για τον Σινουάρ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την ισραηλινή πλευρά και καμία τοποθέτηση από τη Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Μειώθηκαν κατά 0,25% τα επιτόκια από την ΕΚΤ

Γερμανική κορβέτα κατέρριψε drone πάνω από τις ακτές του Λιβάνου

Λουτρό αίματος σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα- 28 νεκροί, 160 τραυματίες

Ένταλμα για τη σύλληψη της πρώην πρωθυπουργού εξέδωσε δικαστήριο του Μπαγκλαντές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα