ΑΘΗΝΑ
19:22
|
18.10.2024
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε ενίσχυση της αποστολής κυανοκράνων στον Λίβανο, εκφράζοντας αλληλεγγύη στο λαό της χώρας.
Η Μελόνι με τον Μικάτι στο αεροδρόμιο της Βηρυτού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θερμή υποδοχή στην Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι επιφύλαξε σήμερα το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού  ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι καθώς πρόκειται για την πρώτη ηγέτιδα που επισκέπτεται τη χώρα αφότου ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ.

Η επίσκεψη της Μελόνι αποφασίστηκε λίγες μέρες μετά τις διαδοχικές, προκλητικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στην αποστολή κυανοκράνων του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) στην οποία η Ιταλία συμμετέχει με περίπου 1.000 στρατιώτες.

Τι είπε η Μελόνι στη Βηρυτό

Μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Λιβάνου και Ιταλίας ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία η Μελόνι εξήγησε πως επισκέπτεται την Βηρυτό σε ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Πρόσθεσε πως ερχόμενη από τη σύνοδο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, διαβεβαίωσε πως υποστηρίζουν την πραγματοποίηση συνομιλιών με το Ισραήλ για απελευθέρωση ομήρων και εκεχειρία.

Η Μελόνι στη διάρκεια δηλώσεων μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου

Υπενθύμισε επίσης την αποστολή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας για την υποστήριξη των εκτοπισμένων Λιβανέζων πρωθυπουργών. Ευχαρίστησε επίσης τους Ιταλούς και τους στρατιώτες από άλλες χώρες του ΟΗΕ που συμμετέχουν στην αποστολή UNIFIL χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις επιθέσεις κατά της δύναμης κυανοκράνων.

Ζήτησε επίσης την ενίσχυση της αποστολής UNIFIL και εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον Λίβανο και απευθυνόμενη στον Λιβανέζο ομόλογό της του τόνισε πως μπορεί πάντα να υπολογίζει στην Ιταλία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί και στην Ιορδανία για συνάντηση με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β’.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανέφικτο το ιταλικό μεταναστευτικό μοντέλο στη Γαλλία, λέει ο Μπαρνιέ

Τεχεράνη: Ο Γιαχία Σινουάρ πολέμησε ως το τέλος στο πεδίο της μάχης

Λονδίνο: Η αντιτρομοκρατική μπήκε στο σπίτι δημοσιογράφου

Έντονη ρωσική αντίδραση για τις καταλήψεις ναών από Ουκρανούς νεοναζί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα