ΑΘΗΝΑ
13:55
|
18.10.2024
49 άρματα μάχης Abrams θα στείλει η Αυστραλία στην Ουκρανία. Για βαθύτερη εμπλοκή της Καμπέρα στην δυτική αντιρωσική εκστρατεία κάνει λόγο ο Ρώσος πρέσβης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καμπέρα κάνει ένα ακόμη βήμα βαθύτερα εμπλεκόμενη στην αντιπαράθεση της Δύσης με τη Μόσχα στέλνοντας άρματα μάχης M1A1 Abrams στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αυστραλία Αλεξέι Παβλόφσκι.

«Η προμήθεια τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αμυντικό όπλο, είναι ένα ακόμη βήμα στην ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Αυστραλίας στον πόλεμο διά αντιπροσώπων της Δύσης κατά της Ρωσίας. Ενώ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη δεινή κατάσταση της Ουκρανίας, η Καμπέρα συμβάλλει τόσο πολιτικά όσο και υλικά στην παράταση του τραγικού πολέμου, διασφαλίζοντας ότι ο Ζελένσκι θα συνεχίσει να στέλνει Ουκρανούς για σφαγή, προς το συμφέρον των ξένων αφεντικών του», τόνισε ο Ρώσος πρέσβης, ότι τα συγκεκριμένα τανκς θα έχουν την ίδια τύχη με τα τεθωρακισμένα οχήματα της Bushmasters, που είχε δώσει στο παρελθόν η Αυστραλία στις δυνάμεις του Κιέβου: την πυρά.

Ο Ρώσος πρέσβης υπογράμμισε επίσης ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση παρασύρεται βαθύτερα στην «αντιρωσική μεγάλη στρατηγική της Δύσης», ωστόσο τόνισε πως, «το καθεστώς του Κιέβου δεν μπορεί να κερδίσει, ανεξάρτητα από τα όπλα που θα του δοθούν. Τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας αναμφίβολα θα αποκατασταθούν. Είναι καιρός οι Αυστραλοί πολιτικοί να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αυστραλίας Ρίτσαρντ Μάρλες ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η Καμπέρα στέλνει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 164 εκατ. δολαρίων στο Κίεβο που θα περιλαμβάνει 49 παροπλισμένα άρματα μάχης M1A1 Abrhttps://kosmodromio.gr/tag/abrams/ams.

Νέα παράδοση τανκς από τη Γερμανία

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας ενημέρωσε πως παρέδωσε στην Ουκρανία άλλα 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Μarder, ενώ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως παρέλαβαν πρόσφατα οκτώ άρματα μάχης Leopard 1, ένα αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T SLM και ένα IRIS-T SLS, έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα Panzerhaubitze 2000 και 24.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών, όπως προκύπτει από την επικαιροποιημένη λίστα της γερμανικής κυβέρνησης με την στρατιωτική βοήθεια που έχει προσφέρει στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ρούστεμ Ουμέροφ ανακοίνωσε, χθες Πέμπτη, ότι το Κίεβο αναμένει την παράδοση στο εγγύς μέλλον έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία έχει υποσχεθεί η Νορβηγία.

Η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν δεσμευτεί συλλογικά πως θα παραδώσουν στην Ουκρανία περισσότερα από 60 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση ουκρανών πιλότων και τεχνικού προσωπικού.

Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη από την Ολλανδία βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, ενώ έξι F-16 αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τις συμφωνίες του με τον Ζελένσκι

Όρμπαν: Σχέδιο ήττας το σχέδιο Ζελένσκι

Ο Χάλεντ Μασάλ πιθανός διάδοχος του Σινουάρ στην ηγεσία της Χαμάς

Παρών σε μελλοντικό παζάρι για την Ουκρανία δηλώνει ο Λευκορώσος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα