ΑΘΗΝΑ
22:29
|
18.10.2024
Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην πρωτεύουσα Αβάνα και άλλες πόλεις.
Στο σκοτάδι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος της Κούβας μετά από σοβαρά προβλήματα σε δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας της Κούβας που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ αναφέρεται πως το μπλακάουτ σημειώθηκε μετά τις 11.00 το πρωί τοπική ώρα σήμερα στον σταθμό παραγωγής ενέργειας «Antonio Guiteras» που είναι από τους μεγαλύτερους στη χώρα.

Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε σειρά προβλημάτων σε κατοικίες, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στα φανάρια διαχείρισης της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αβάνα και άλλες πόλεις της Κούβας.

Δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων ενέργειας που αντιμετωπίζει η Κούβα μεταξύ άλλων και λόγω των βαριών αμερικανικών κυρώσεων, των πρόσφατων σαρωτικών περασμάτων τυφώνων, και του πεπαλαιωμένου συστήματος παραγωγής, μετάδοσης και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, οι αρχές έκαναν αυστηρή έκκληση στο λαό για σημαντικές προσπάθειες εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων ενθαρρύνθηκε η τηλεργασία σε εκατομμύρια πολίτες, ενώ σήμερα, πριν το μπλακάουτ έκλεισαν τα σχολεία ενώ αποφασίστηκε τριήμερη αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Νωρίτερα σήμερα η Κουβανική Ηλεκτρική Ένωση ανακοίνωσε πως σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 37 σταθμοί παραγωγής ενέργειας λόγω έλλειψης καυσίμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 31 Οκτωβρίου η Γιορτή του Σινεμά με εισιτήριο 2 ευρώ

Στο Δήμο Ζακύνθου παραχωρείται η διαχείριση του περίφημου Ναυαγίου

Ανέφικτο το ιταλικό μεταναστευτικό μοντέλο στη Γαλλία, λέει ο Μπαρνιέ

Λονδίνο: Η αντιτρομοκρατική μπήκε στο σπίτι δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα