ΑΘΗΝΑ
17:50
|
19.10.2024
Μέσω βίντεο αντέδρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλήγμα που δέχθηκε η κατοικία του στην Καισάρεια.
Με χαλαρή εμφάνιση προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το πλήγμα της Χεζμπολάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσω βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντέδρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλήγμα που δέχθηκε η κατοικία του στην Καισάρεια, από λιβανέζικο drone, νωρίτερα σήμερα.

Στα δύο βίντεο, ένα στα αγγλικά και ένα στα αραβικά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εμφανίζεται να περπατά σε ένα ηλιόλουστο πάρκο φορώντας γυαλιά ηλίου και μια μαύρη μπλούζα πόλο, σε χαλαρές εικόνες, προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το πλήγμα της Χεζμπολάχ.

Χωρίς να αναφερθεί άμεσα στην επίθεση στην κατοικία του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε πως «τίποτα δεν θα αποτρέψει το Ισραήλ από το να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», αποκαλώντας τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, τον οποίο ο ισραηλινός στρατός σκότωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, «εγκέφαλο της τρομοκρατίας του οποίου οι κακοποιοί αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν ζωντανά μωρά».

Αξίζει, φυσικά, να αναφερθεί ότι μια ιατροδικαστική ανάλυση των γεγονότων της 7ης Οκτωβρίου 2023 διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί για φρικαλεότητες, όπως η μαζική δολοφονία και ο αποκεφαλισμός βρεφών, καθώς και οι ισχυρισμοί για εκτεταμένους και συστηματικούς βιασμούς, ήταν ψευδείς.

«Συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρόεδρος κάνοντας λόγο για έναν «υπαρξιακό πόλεμο» ο οποίος θα συνεχιστεί ως το τέλος.

Την ίδια ώρα, οι αρχές του Λιβάνου ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στην περιοχή Τζουνιέ, σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Βηρυττό με τα βόρεια της χώρας, ενώ η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις με σχεδόν 100 ρουκέτες, σε μια περιοχή που εκτείνεται από το βόρειο Ισραήλ μέχρι τη Χάιφα και μια στρατιωτική βάση σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έναν νεκρό και 13 τραυματίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Φιντάν με τον Ιρανό ΥΠΕΞ στην Κωνσταντινούπολη

Η Σομαλία εγκρίνει την ανάπτυξη αιγυπτιακών δυνάμεων στη θέση των αιθιοπικών

Μέση Ανατολή και Ουκρανία στο τραπέζι των υπουργών Άμυνας της G7

Νέο αίτημα της Κούβας στον ΟΗΕ για άρση του εμπάργκο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα