ΑΘΗΝΑ
02:15
|
22.10.2024
Συνεχίστηκε και το 2023 η τάση μείωσης των γεννήσεων που καταγράφεται αδιατάρακτα από το 2008.
Βρέφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την συνέχιση μείωσης των γεννήσεων στην Ιταλία καταγράφει η τελευταία έκθεση του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat.

Το 2023 δηλώθηκαν στα ληξιαρχεία της Ιταλίας περίπου 13.000 λιγότερες γεννήσεις σε σχέση με μία χρονιά πριν.

Πρόκειται για μείωση της τάξης του 3,4% και για αναλογία μόλις έξι γεννήσεων ανά 1.000 κατοίκους και μείωση 34,1% σε σχέση με το 2008, που ήταν ως σήμερα η τελευταία χρονιά που η Ιταλία είδε αύξηση στον αριθμό των μωρών που γεννήθηκαν.

Η ίδια τάση φαίνεται πως καταγράφεται και το 2024 αφού μέχρι τον περασμένο Ιούλιο γεννήθηκαν 4.600 λιγότερα παιδιά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με το Istat, η μείωση των γεννήσεων οφείλεται, εκτός από την σαφή τάση μείωσης του αριθμού παιδιών που αποκτούν οι οικογένειες της χώρας, και σε ένα ακόμη στοιχείο: στον ολοένα και μειούμενο αριθμό γυναικών, ηλικίας μέχρι 49 ετών, οι οποίες ζουν στην χώρα.

Στα ζευγάρια με Ιταλούς γονείς, η μείωση των γεννήσεων, το 2023, ήταν της τάξης του 3,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια στα οποία ένας από τους δυο γονείς είναι ξένος, οι γεννήσεις περιορίσθηκαν κατά 1,5% , ενώ σε εκείνα με αλλοδαπούς γονείς, το σχετικό ποσοστό είναι 3,1%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Παρασύρθηκε από τραμ 14χρονος στη Γλυφάδα

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο

Συνέλαβαν τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα