ΑΘΗΝΑ
09:34
|
21.10.2024
Με αφορμή το χάος που επικρατεί στα δικαστήρια της χώρας, οι δικηγόροι προχωρούν σε νέα αποχή από σήμερα 21 έως τις 29 Οκτωβρίου.
Νέα αποχή δικηγόρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά το χάος που επικρατεί στα δικαστήρια της χώρας με αρκετούς πολίτες να αναφέρουν, ότι ταλαιπωρούνται μετά την απόφαση του υπουργού ΔικαιοσύνηςΓιώργου Φλωρίδη που ενοποίησε τα Ειρηνοδικεία με τα Πρωτοδικεία της χώρας οι δικηγόροι ξεκινούν νέα αποχή για τον δικαστικό χάρτη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, θέλοντας να βρεθεί στο πλευρό των ευάλωτων δανειοληπτών οι οποίοι μάλιστα είχαν κάνει και χρήση του νόμου Κατσέλη, αποφάσισαν «τη στοχευμένη αποχή των δικηγόρων από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 έως και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024  από την κατάθεση για την έκδοση και από την επίδοση διαταγών πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών, funds και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (Servicers)».

Ο ΔΣΑ αποφάσισε τη συνέχιση της στοχευμένης αποχής έως και τις 29 Οκτωβρίου 2024:

  • Από την εκδίκαση όλων των υποθέσεων στις περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και στα πρώην Ειρηνοδικεία, πλην του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών.
  • Από την εκδίκαση ανακοπών που εκδικάζονται στο ισόγειο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών, πινάκια ΟΔΑ (αιθ. 17) και ΟΓΑ (αίθ.16).

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook:

Σαν το μαρτύριο της σταγόνας ένα ένα απο τα δεκάδες προβλήματα που επέφερε ο «Νεος» ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ Χάρτης στην Αθήνα επιλύονται. Ήδη μετά απο ένα περίπου μήνα έναρξης λειτουργίας του νέου Δικαστικού Χάους που ζούμε και μετά δυο εβδομάδες κινητοποιήσεων του κλαδου πληροφορούμεθα ασμένως ότι απο σήμερα θα εφαρμόζεται ο νομος (!!!). Δηλαδή η πρόβλεψη του άρθρου 215 παρ 1 ΚΠολΔ για τη διαζευκτική δυνατότητα κατάθεσης δικογράφων αγωγών και ανακοπών τόσο στο Κεντρικό Κατάστημα του Πρωτοδικείου όσο και στην Περιφερειακή Έδρα.

Όπως λέει και το Υπουργείο: Μην ανησυχείτε συνάδελφοι Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα. Το μέλλον προοιωνίζεται λαμπρόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντοπούλου: «Απλά μαθήματα Δημοκρατίας» με… αγάπη στον Τασούλα

Εκδήλωση: «Ε, όχι και το νερό!»

Πέθανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν

Ξεκινούν οι δωρεάν μαστογραφίες από τον Δήμο Αθηναίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα