ΑΘΗΝΑ
01:14
|
22.10.2024
Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται υποχώρηση του ποσοστού για τη Ν.Δ. στο 22,4% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 6,5%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη δυσαρέσκεια για το κυβερνών κόμμα, νέα υποχώρηση της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και αυξητική τάση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ καταγράφει μεταξύ άλλων η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ειδικότερα, το 69% των ερωτηθέντων δυσανασχετεί με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας πως θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Το ποσοστό όσων απαντούν ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση υποχωρεί στο 25% (όταν τις παραμονές των ευρωεκλογών ήταν στο 33%), δηλαδή κάτω και από την επιρροή της κυβερνητικής παράταξης.

Αίσθηση προκαλεί η γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 90% έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 6% έχει θετική. Αυτά ενώ τον περασμένο Μάρτιο, το θετικό ποσοστό των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ έφθανε το 14%.

Δύσκολα, αν και λίγο καλύτερα, είναι τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ καθώς συνολικά το 73% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει «αρνητική» γνώμη για την αντιπολίτευση και μόνον το 19% διατηρεί θετική.

Ως προς τους εκλογικούς συσχετισμούς προκαλεί ενδιαφέρον η εκτίμηση των ορίων εκλογικής επιρροής, καθώς πρόκειται για δείκτη που αποτυπώνει τη δυνητική επιρροή των κομμάτων, δηλαδή το ποσοστό αυτών που μπορεί και να ψήφιζαν ένα κόμμα.

Εν προκειμένω, το ΠΑΣΟΚ προηγείται έχοντας μια δυνητική επιρροή 48%, αρκετά πάνω από τη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στο 41% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 30%.

Πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις των πολιτών για πρόθεση ψήφου, καταγράφεται υποχώρηση του ποσοστού αυτού για τη Ν.Δ. στο 22,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται μόλις στο 6,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ανοδική πορεία σκαρφαλώνοντας στο 13,2% από 11,8% στην προηγούμενη μέτρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ασταμάτητη η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία

Παρασύρθηκε από τραμ 14χρονος στη Γλυφάδα

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο

Συνέλαβαν τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα