ΑΘΗΝΑ
00:50
|
22.10.2024
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Τζον Κίρμπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Μολδαβία (σχετικά με συνταγματική τροποποίηση ώστε να ορίζεται η ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν εθνικός στόχος) εξέφρασε απόψε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι δήλωσε πως έπειτα και από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, «η δημοκρατία της Μολδαβίας παραμένει ισχυρή», παρά την προσπάθεια της Ρωσίας «να την υπονομεύσει».

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το 50.46% των ψηφοφόρων στην Μολδαβία ψήφισε υπέρ της ένταξης  της χώρας στην Ε.Ε, καταγράφοντας το διχασμό του λαού της χώρας στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή μαζί με το δημοψήφισμα ένταξης της χώρας στην Ε.Ε., κανένας υποψήφιος δεν πέρασε το κατώφλι του 50% της ψήφου με αποτέλεσμα να χρειαστεί και δεύτερος εκλογικός γύρος στις 3 Νοεμβρίου.

Το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ανέφερε πως η φιλοδυτική απερχόμενη Πρόεδρος Μάγια Σάντου πήρε 42,45% και ο αντίπαλός της Αλεξάντερ Στοϊάνογλου του Κόμματος Σοσιαλιστών πήρε 25,98%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ασταμάτητη η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία

Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Συνέλαβαν τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Προσοχή στην παραπληροφόρηση λέει η Μητρόπολη Τσερκέσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα