ΑΘΗΝΑ
01:13
|
22.10.2024
Προσοχή στην παραπληροφόρηση συνιστά η Μητρόπολη Τσερκάσι μετά την βίαιη επίθεση νεοναζιστών κατά πιστών και ιερωμένων.
Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος με πιστούς της UOC
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλο εξακολουθεί να προκαλεί η ιδιαίτερα βίαιη επίθεση νεοναζιστών Ουκρανών υποστηρικτών της κυβέρνησης του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά ιερωμένων και πιστών στον Καθεδρικό Ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ,  στην πόλη Τσερκάσι, στις 17 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες.

Σήμερα, η ουκρανική Ενωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων πρότεινε να διαδοθεί βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τη συμμετοχή μελών της στην υπεράσπιση του καθεδρικού ναού όπου καταγράφεται η πρωτοφανής επίθεση κατά του Μητροπολίτη Θεοδόσιου, κατά ιερέων, μοναχών και πιστών.

Μετά από την επίθεση και την κατάληψη του ναού πραγματοποιήθηκε η λεγόμενη «εθελοντική μετεγγραφή» του ναού από την ιστορική Εκκλησία στο εθνικιστικό μόρφωμα, που ίδρυσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2018 με τις ευλογίες των ΗΠΑ και άλλων ισχυρών χωρών της Δύσης.

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε πως υπέστη διάσειση ο Μητροπολίτης Τσερκάσι και Κανίβ, Θεοδόσιος, που είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση των νεοναζιστών στον Καθεδρικό Ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Μητροπολίτη Θεοδόσιου τονίζεται:

«Κατά τη βίαιη κατάληψη του καθεδρικού ναού στο Τσερκάσι, ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος ήταν μεταξύ των θυμάτων. Διαγνώστηκε με διάσειση, εγκαύματα κερατοειδούς πρώτου βαθμού και στα δύο μάτια και εγκαύματα στο δέρμα».

Η Μητρόπολη ανέφερε επίσης ότι «περισσότεροι από 10 ενορίτες του καθεδρικού ναού νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με τραύματα διαφορετικής σοβαρότητας και αρκετές δεκάδες ενορίτες υποβάλλονται σε θεραπεία εξωτερικών ασθενών».

Στο μεταξύ το Σάββατο, αξιωματικοί της SBU επέδωσαν στον τραυματία Μητροπολίτη Θεοδόσιο έγγραφο απαιτώντας να μείνει σε 24ωρο κατ’ οίκον περιορισμό. Με τον τρόπο αυτόν άλλαξαν τον ολονύχτιο κατ’ οίκον περιορισμό του ιεράρχη σε «24ωρο».

Προσοχή στην παραπληροφόρηση

Επιπλέον, το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Τσερκάσι ζήτησε από τους πιστούς να μην εμπιστεύονται διάφορα ουκρανικά ΜΜΕ που παραπληροφορούν τάχα «δεν νοσηλεύτηκε ούτε ένας πιστός» και πως «οι ενορίτες του Καθεδρικού Ναού προσπάθησαν να “αρπάξουν” τον ναό από τους εαυτούς τους».

«Εμπιστευτείτε την κοινή λογική και τα μάτια σας, ευτυχώς υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν αυτό το πιο βάναυσο, αιματηρό έγκλημα κατά των πιστών πολιτών της Ουκρανίας» ανέφερε η Ιερά Μητρόπολη Τσερκάσι και Κανίβ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ασταμάτητη η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία

Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Παρασύρθηκε από τραμ 14χρονος στη Γλυφάδα

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα