ΑΘΗΝΑ
01:18
|
22.10.2024
Ο Ιλίρ Μέτα συνελήφθη με κατηγορίες για διαφθορά σήμερα από μασκοφόρους αστυνομικούς.
Ιλίρ Μέτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, συνελήφθη το απόγευμα από την αστυνομία μετά από καταγγελίες για διαφθορά.

Εκπρόσωπος του πρώην Προέδρου χαρακτήρισε την σύλληψη «ακατάλληλη» εκτιμώντας πως θα καταδικαστεί «από όλους τους πατριώτες και έντιμους Αλβανούς».

Ο Ιλίρ Μέτα

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε αλβανικά ΜΜΕ ο Μέτα φαίνεται πως προέβαλε αντίσταση όταν αστυνομικοί με μάσκες σταμάτησαν το αυτοκίνητό του και τον έβγαλαν έξω διά της βίας.

Το αλβανικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Reporter τόνισε ότι ο Μέτα κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και απόκρυψη του πλούτου του.

Άλλα Mέσα Eνημέρωσης μετέδωσαν τις ίδιες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος. Ο δικηγόρος του Μέτα επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για κατηγορίες διαφθοράς, τις οποίες ο πρώην πρόεδρος αρνείται.

Ο 55χρονος Μέτα διετέλεσε Πρόεδρος της χώρας του από το 2017 ως το 2022. Κατά το παρελθόν είχε διατελέσει πρωθυπουργός και πρόεδρος της βουλής.

Καταγγελίες για πολιτικά υποκινούμενες συλλήψεις

Στις 30 Σεπτεμβρίου, υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Δημοκρατικού Κόμματος, έβαλαν φωτιά σε ξύλινες καρέκλες έξω από το κτίριο της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι ότι ένας από τους πολιτικούς τους, ο Έρβιν Σαλιαντζί, φυλακίστηκε για ένα χρόνο με κατηγορίες που ο ίδιος χαρακτήρισε ως πολιτικά υποκινούμενες.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα κατηγορήθηκε για διαφθορά για ενέργειες που έκανε όταν ήταν πρωθυπουργός αν και ο ίδιος αρνείται επίμονα οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, αντέδρασε στο νέο της σύλληψης του προέδρου του Κόμματος Ελευθερίας, Ιλίρ Μέτα, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως πολιτικό διωγμό. Σύμφωνα με τον Μπερίσα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί για την πολιτική, ακόμα και φυσική, εξόντωση του Μετά.

«Όλα αυτά είναι καθαρά πολιτικά», ανέφερε ο Μπερίσα. «Ο διωγμός του Ιλίρ Μέτα είναι αποκλειστικά πολιτικός. Δεν έχει παρουσιαστεί κανένα στοιχείο ή έγγραφο που να στηρίζει τις κατηγορίες, αλλά απλώς εκτελούνται οι εντολές του Έντι Ράμα, ο οποίος στοχεύει στην εξάλειψη του Μετά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ασταμάτητη η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία

Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Παρασύρθηκε από τραμ 14χρονος στη Γλυφάδα

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα