ΑΘΗΝΑ
12:09
|
22.10.2024
Την κατάρριψη ενός μεταγωγικού αεροσκάφους, στην περιοχή του βόρειου Νταρφούρ ερευνά η ρωσική πρεσβεία στο Σουδάν.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κατάρριψη ενός μεταγωγικού αεροσκάφους, στην περιοχή του βόρειου Νταρφούρ από τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) του Σουδάν, ερευνά η ρωσική πρεσβεία στο Χαρτούμ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρώσοι πολίτες συγκαταλέγονται μεταξύ των επιβατών.

Όπως αναφέρει το Sudan War Monitor, οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) περίπου στις 4 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, κατέρριψαν ένα μεταγωγικό αεροπλάνο στην περιοχή Μάλχα του Βόρειου Νταρφούρ, υποστηρίζοντας ότι εξόντωσαν ένα αιγυπτιακό αεροπλάνο Antonov.

Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι, προηγουμένως, ο διοικητής των RSF Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκαλό κατηγόρησε την Αίγυπτο για εμπλοκή των αεροπλάνων της στη σύγκρουση – ισχυρισμός που απορρίφθηκε από το Κάιρο.

Ωστόσο τα συντρίμμια φέρονται να ανήκουν σε αεροσκάφος Il-76, με ένα μέλος του πληρώματος να φέρεται να έχει ταυτότητα του Βίκτορ Γκράνοφ, αρχιμηχανικού της Airline Transport Incorporation FZC, που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνδέεται με το Κιργιστάν. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος είχε ρωσικό διαβατήριο. Δεν έχουν αναφερθεί επιζώντες και το μεγαλύτερο μέρος του αεροπλάνου έχει καεί, αναφέρουν πληροφορίες.

Νωρίτερα, η ρωσική πρεσβεία στο Σουδάν δήλωσε ότι διερευνά τις συνθήκες της συντριβής ενός αεροσκάφους που θα μπορούσε να μετέφερε Ρώσους πολίτες. Σύμφωνα με την πρεσβεία, «η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι το σημείο της συντριβής βρίσκεται στην περιοχή του Νταρφούρ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ προηγείται της Χάρις μεταξύ των Αραβοαμερικανών

Σούπερ μάρκετ: Ποια είναι τα 123 προϊόντα που  βρίσκονται στη λίστα μείωσης τιμών

Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Βραζιλία: Αγωγή μαμούθ στην BHP από τα θύματα περιβαλλοντικής καταστροφής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα