ΑΘΗΝΑ
11:21
|
22.10.2024
11 φοιτητές που προσπάθησαν να καταλάβουν κτίριο του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ζητώντας τη διακοπή σχέσεων με το Ισραήλ, συνέλαβαν οι Αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν, χθες Δευτέρα το απόγευμα, μετά από επίθεση της Αστυνομίας σε φοιτητές που εισέβαλαν σε διοικητικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτώντας τη διακοπή σχέσεων του ιδρύματος με εταιρείες που υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της ομάδας UMN Students for a Democratic Society, έφτασαν στον χώρο με σκηνές και προμήθειες σχεδιάζοντας να προχωρήσουν σε κατάληψη έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και μετονόμασαν το κτίριο σε «Halimy Hall», σε ανάμνηση του 19χρονου Παλαιστίνιου δημιουργού του TikTok, Medo Halimy, ο οποίος σκοτώθηκε τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής.

Ο Μέρλιν Βαν Αλστεν, διοργανωτής της ομάδας, ανέφερε νωρίτερα ότι περίπου 30 διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο, ενώ μια μεγαλύτερη ομάδα φοιτητών παρέμεινε στον εξωτερικό χώρο. «Σκοπεύουμε να μείνουμε μέχρι να μας απομακρύνουν με τη βία», τόνισε. «Οι άνθρωποι μέσα δεν πρόκειται να φύγουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», πρόσθεσε.

Δύο ώρες μετά την είσοδο των φοιτητών στο κτίριο, η διοίκηση κάλεσε την Αστυνομία να παρέμβει, με αποτέλεσμα το κτίριο να εκκενωθεί και να συλληφθούν 11 διαδηλωτές για τους οποίους δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ προηγείται της Χάρις μεταξύ των Αραβοαμερικανών

Σούπερ μάρκετ: Ποια είναι τα 123 προϊόντα που  βρίσκονται στη λίστα μείωσης τιμών

Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Εκπαιδευτικοί υπό δίωξη-Νέο κάλεσμα συμπαράστασης την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα