ΑΘΗΝΑ
03:24
|
23.10.2024
Ο Mo Qasem αποχαιρετά την Μαχασέν αλ-Χατίμπ, την καλλιτέχνη που με την πένα της κατάγραφε τη φρίκη του πολέμου στη Γάζα.
Του Mo Qasem, Ολλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρή είναι πια η Μαχασέν αλ-Χατίμπ, η 19χρονη γραφίστρια, η οποία χρησιμοποιούσε το ταλέντο της για να περιγράψει την εξόντωση των Παλαιστινίων στη Γάζα από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού. Το περασμένο Σάββατο πόσταρε την τελευταία δημιουργία της στην οποία παρουσίαζε τον 19χρονο Σαμπάν αλ-Ντάλου, που κάηκε ζωντανός κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Άκσα πριν από μερικές ημέρες.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτησή της, η αλ-Χατίμπ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη γειτονιά της, στην Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα. Η 19χρονη γραφίστρια ήταν μαζί με την οικογένειά της στο σπίτι τους όταν έγινε η επίθεση. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η αλ-Χατίμπ είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα για να πάει κανείς, έχοντας ήδη εκτοπιστεί αρκετές φορές.

Το σπίτι ήταν γεμάτο με εκτοπισμένους ανθρώπους όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε μια σειρά από σφοδρές επιθέσεις στη γειτονιά, δήλωσε στο Middle East Eye ο θείος της Μαχασέν, Χοσάμ αλ-Χατίμπ. Η Μαχασέν σκοτώθηκε ακαριαία και οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, ορισμένα σοβαρά, πρόσθεσε.

Ο Mo Qasem από την Ολλανδία αποχαιρετά τη 19χρονη Μαχασέν αλ-Χατίμπ με ένα σκίτσο σημειώνοντας: «Χάσαμε την Μαχασέν αλ-Χατίμπ, μια λαμπρή καλλιτέχνη, από την ισραηλινή επιθετικότητα. Η τέχνη της μιλούσε για την Παλαιστίνη, αφήνει πίσω της μια αιώνια κληρονομιά… Αναπαύσου εν ειρήνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο νίκης με… πέντε γράμματα

Γιαχία Σινουάρ 1962-2024

Πρόσφυγες…

Έρχεται… το Μουσείο Ελληνικής Γελοιογραφίας στο πρώην Καπνεργοστάσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα