ΑΘΗΝΑ
18:13
|
06.06.2026
«Προβοκάτσιες» και συμπεριφορές τύπου «Ουγκάντας» η κυβερνητική γραμμή κάλυψης της αστυνομικής βίας ενάντια στους εποχικούς πυροσβέστες.
Απαράδεκτες δηλώσεις από Κικίλια και Μαρινάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απαράδεκτες δηλώσεις κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια» και συμπεριφορές τύπου «Ουγκάντας» από μια μικρή μερίδα διαδηλωτών που άλλαξαν τον χαρακτήρα της κινητοποίησης, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης και την αστυνομική επίθεση στους εποχικούς πυροσβέστες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Αν δει κανείς πόσοι λιγότεροι μείνανε στο τέλος, με τι διαθέσεις, θα καταλάβει. Δε νομίζω ότι οι περισσότεροι, το 80%, θέλαν να σπάσουν κάποια πόρτα» είπε μιλώντας στο Open και έβαλλε και κατά πολιτικών δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα ο Παύλος Μαρινάκης κάλυψε τη στάση της αστυνομίας λέγοντας ότι «οι αστυνομικοί έχουν καθήκον να εφαρμόζουν το νόμο. Ούτε κάποιος υπουργός θέλει να εκδικηθεί κάποιον. Δεν είναι θέμα πολιτικής εντολής. Όταν σπάει μία πόρτα, όταν παραβιάζεται ένας νόμος, πρέπει η Αστυνομία να εφαρμόζει τον νόμο, δεν θα γίνουμε Ουγκάντα», τόνισε.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑϊ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για «προβοκάτσια μιας μειοψηφίας εποχικών πυροσβεστών εναντίον των 2.500 συναδέλφων τους», τονίζοντας ότι εκπρόσωποι των εποχικών πυροσβεστών είχαν συναντηθεί προηγουμένως με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, σε καλό κλίμα.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου, ο κ. Κασσελάκης και οι λοιποί ήταν εκεί όλη μέρα, είδαν συγκέντρωση και έτρεξαν, το αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά. Δεν είπαν τίποτα για το 2019, όταν με νόμο ΣΥΡΙΖΑ προσελήφθησαν ως εποχικοί αυτοί οι άνθρωποι, το “κάνανε γαργάρα” και τώρα είναι αυτοί οι οποίοι καπηλεύονται με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο την αγωνία αυτών των ανθρώπων, αν θέλετε. Στους οποίους, όπως είχα δεσμευθεί, και θα το κάνω, θα μιλήσω μαζί τους, τίποτα δεν αλλάζει, για τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ, την εποχικότητά τους και αυτά τα οποία προβλέπονται», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μίνι ανασχηματισμός: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα Φάμελλου για πλατιά προοδευτική σύγκλιση με το νέο κόμμα Τσίπρα (upd)

Κόσοβο: Τρίτες εκλογές, μέσα σε 18 μήνες, εν μέσω δυσαρέσκειας για το πολιτικό αδιέξοδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα