ΑΘΗΝΑ
05:19
|
22.11.2024
Αντιμέτωπες με άγριες συνθήκες βρίσκονται, όπως αναφέρεται, οι 94 Παλαιστίνιες που κρατούνται στις φυλακές «Ντέιμον», μετά τον διορισμό νέας διεύθυνσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσφατη ισραηλινή απόφαση να κατασχεθούν ρούχα, όπως αμπάγια, χιτζάμπ και νικάμπ, από Παλαιστίνιες κρατούμενες στη φυλακή Ντέιμον, ο εξαναγκασμός τους στο να φορούν γκρι αθλητικά ρούχα και η απαγόρευση της κάλυψης του κεφαλιού, καταγγέλλεται ως σοβαρή κλιμάκωση της συστηματικής κακοποίησης και εξευτελισμού των κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Αντιμέτωπες με άγριες συνθήκες βρίσκονται, όπως αναφέρεται, οι 94 Παλαιστίνιες που κρατούνται στις φυλακές «Ντέιμον», μετά τον διορισμό νέας διεύθυνσης.

Οι γυναίκες κρατούμενες μετέφεραν τις εξής πληροφορίες στον δικηγόρο της Επιτροπής Κρατουμένων:

Οι αμπάγια, τα χιτζάμπ και τα νικάμπ τους αντικαταστάθηκαν με μια «γκρι αθλητική φόρμα» χωρίς χιτζάμπ και υποβάλλονται σε τυχαίους σωματικούς ελέγχους με αφαίρεση των ρούχων τους καθημερινά τα ξημερώματα. Κρατούνται επί ώρες στην «αυλή». Στην αυλή, ή όταν πηγαίνουν στην κλινική ή δέχονται επισκέψεις δικηγόρου, οι κρατούμενες αναγκάζονται να δανείζονται παπούτσια η μία από την άλλη.

Τα απλά υπάρχοντά τους, όπως άδεια πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούνται ως κύπελλα, κατασχέθηκαν, καθώς και κλωστές και βελόνες που χρησιμοποιούνταν για την επισκευή σκισμένων ρούχων. Η τελευταία βελόνα που είχαν στην κατοχή τους κατασχέθηκε.

Οι κρατούμενες αντιμετωπίζουν επίσης έλλειψη σε είδη καθαρισμού και κουβέρτες, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Καθεμιά τους έχει μόνο ένα σετ «καλοκαιρινών ρούχων».

Πριν από δύο εβδομάδες, η διοίκηση της φυλακής Ντεϊμόν τοποθέτησε σκόπιμα διακόπτες για τα φώτα έξω από τα κελιά των κρατουμένων και ακύρωσε τους εσωτερικούς διακόπτες, επιτρέποντας στους φρουρούς να ελέγχουν τους χρόνους φωτισμού κατά την κρίση τους. Επιπλέον, η Επιτροπή ανέφερε ότι η πολιτική λιμοκτονίας που υιοθετήθηκε από τη φυλακή οδήγησε σε ορμονικές διαταραχές και παρενέργειες μεταξύ των κρατουμένων.

Διαβάστε ακόμα:

Παλαιστινιακές οργανώσεις καταδίκασαν αυτές τις ενέργειες ως «ειδεχθή εγκλήματα» και προσβολή όλων των θρησκευτικών, νομικών και ανθρωπιστικών αξιών, τονίζοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

Επαναβεβαίωσαν επιπλέον ότι ο παλαιστινιακός λαός διαθέτει τόσο τη βούληση όσο και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει το Ισραήλ και να αντισταθεί στις επιθετικές πρακτικές του εναντίον κρατουμένων, ιδίως γυναικών και παιδιών.

Οι οργανώσεις υπογράμμισαν περαιτέρω τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, επισημαίνοντας τις καθημερινές αυθαίρετες έρευνες και τη στέρηση ειδών πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και κουβέρτες. Αυτές οι ενέργειες, υποστήριξαν, ισοδυναμούν με σκόπιμη ψυχολογική και σωματική βλάβη, όπως αποδεικνύεται από συνεχείς αναφορές και στατιστικές.

Από την πλευρά της, η Χαμάς κάλεσε όλους τους τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικών οργανώσεων, ιδιαίτερα αυτούς που επικεντρώνονται στα δικαιώματα των γυναικών, να πιέσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει τις καταχρηστικές πρακτικές της. Η οργάνωση προέτρεψε επίσης τα εθνικά κινήματα, τις λαϊκές οργανώσεις, το παλαιστινιακό κοινό και τις οικογένειες των κρατουμένων να εντείνουν τις προσπάθειες υποστήριξης και τις εκστρατείες αλληλεγγύης έως ότου οι κρατούμενοι αποκτήσουν πλήρη ελευθερία.

Το Κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ καταδίκασε επίσης τις κατάφωρες παραβιάσεις εκ μέρους της διοίκησης των ισραηλινών φυλακών, χαρακτηρίζοντας τον αναγκαστικό κώδικα ενδυμασίας που επιβλήθηκε στις Παλαιστίνιες κρατούμενες ως μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου και εκ νέου επίθεση στην αξιοπρέπειά τους.

Το κίνημα ισχυρίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντιπροσωπεύει μια απέλπιδα προσπάθεια σπασίματος του ηθικού των Παλαιστινίων γυναικών, εκλαμβάνοντάς την ως μέρος του ευρύτερου συνεχιζόμενου πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού.

Αυτά τα κατασταλτικά μέτρα, πρόσθεσε η PIJ, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προτύπου βίαιης μεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης οικογενειακών επισκέψεων, της απομόνωσης και των ψυχολογικών και σωματικών βασανιστηρίων, όλα σχεδιασμένα για να υπονομεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων.

Το κίνημα κάλεσε σε κλιμάκωση της αντίστασης κατά της κατοχής, τονίζοντας ότι απώτερος στόχος παραμένει η πλήρης απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε, λόγω χιονοθύελλας, το 10% των πτήσεων στο Παρίσι

Βραζιλία: Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Λούλα στον προκάτοχό του Ζαΐρ Μπολσονάρου

Κόντρα Δήμου Αθηναίων και υπουργείου Πολιτισμού για το βρώμικο σιντριβάνι στο Σύνταγμα

Σε αποχώρηση αναγκάστηκε ο Ματ Γκάετς-Δεν θα γίνει υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα