Την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπέβαλλε ο βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος, ο οποίος παραμένει, ωστόσο, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Όπως ανέφερε ο κ. Γαβρήλος σε δήλωσή του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφασή του.
«Επισκέφθηκα τον Νίκο Παππά για να του πω ότι δε θα συνεχίσω να ασκώ τα κοιν καθήκοντα από τις θέσεις ευθύνης που με είχε ορίσει η ΚΟ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια μου για το λάθος που συντελέστηκε στο κόμμα τους δύο τελευταίους μήνες» δήλωσε συγκεκριμένα.
Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων αν σκοπεύει, σε περίπτωση που ανεξαρτητοποιηθεί -κάτι που θεωρείται πιθανό το επόμενο διάστημα- να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα, ο κ.Γαβρήλος απάντησε ότι «ο βουλευτής εκλέγεται με ένα κόμμα. Όταν αυτό αλλάζει, οφείλει να κρατάει την έδρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον Γιώργο Γαβρήλο, μέσα στην ημέρα αναμένεται να παραιτηθούν η Θεοδώρα Τζάκρη από τη θέση της Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ίσως και από τον ΣΥΙΖΑ, ο Γιάννης Σαρακιώτης από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και η Γιώτα Πούλου από τη θέση της συντονίστριας του κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος, παραμένοντας για την ώρα, τουλάχιστον, μέλη του κόμματος.
«Σήμερα θα παραιτηθώ. Έχω έτοιμη την επιστολή παραίτησης μου προς τον κ. Παππά. Θα παραιτηθώ από τη θέση της Γραμματέως της κυβερνητικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και από τη συμμετοχή μου στα συλλογικά όργανα του κόμματος», τόνισε η κ. Τζάκρη.
Προς αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρουν πληροφορίες και την βουλευτή Β’ Πειραιώς Νίνα Κασιμάτη, ενώ έντονα ακούγονται και τα ονόματα της Έλενας Ακρίτα και του Ευάγγελου Αποστολάκη, οι οποίοι όμως ως βουλευτές Επικρατείας του κόμματος, είναι μια αρκετά διαφορετική περίπτωση.
