ΑΘΗΝΑ
09:21
|
01.07.2026
Κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία αναφέρουν πως ο ΓΓ του ΟΗΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη πως προχωρούν οι κινήσεις για διευρυμένη συνάντηση.
Από τη συνάντηση Χριστοδουλίδου και Γκουτέρες με τον ηγέτη του Αζερμπαίτζάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ενημέρωσε σήμερα τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για το κλίμα στο Μπακού, πως προχωρά ο σχεδιασμός για σύγκλιση διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο απόψε κυβερνητικές πηγές μετέδωσε ότι κατά τη σύντομη συνάντηση των Γκουτέρες-Χριστοδουλίδη, ο πρώτος ενημέρωσε ότι ο σχεδιασμός για σύγκληση διευρυμένης συνάντησης προχωρά σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν ως αποτέλεσμα του άτυπου δείπνου της 15ης Οκτωβρίου και ότι έχει λάβει σύμφωνη γνώμη από όλα τα μέρη.

Ανέφερε επίσης πως προσεχώς η Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, θα επισκεφθεί τη Λευκωσία για συντονισμό και προεργασία, καθώς τον Γκουτέρες «τον ενδιαφέρει να υπάρξει αποτέλεσμα σε αυτή τη συνάντηση».

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συζητώντας ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.

Από τη συνάντηση Χριστουλίδη-Φιντάν στο Μπακού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα