ΑΘΗΝΑ
03:29
|
10.06.2026
Η ρωσική προέλαση έχει «επιβραδυνθεί» σε ορισμένες περιοχές, δήλωσε το Σάββατο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Δύο ακόμα χωριά στην περιοχή του Ντονιέτσκ κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τη Μόσχα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο οι δυνάμεις της κατέλαβαν δύο ακόμα χωριά στην περιοχή του Ντονιέτσκ– τη Μακαρόβκα, νοτιοδυτικά της κεντρικής πόλης Κουράχοβο, και τη Χριχόριβκα, βόρεια του Κουράχοβε. Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δεν έκανε καμία αναφορά σε κανένα χωριό.

«Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Κέντρο” απελευθέρωσαν τον οικισμό Λενίνσκογιε στην κατεύθυνση του Ποκρόφσκ», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το Κουράχοβο διαθέτει θερμοηλεκτρικό σταθμό και απέχει 7 χλμ από το Ποκρόφσκ μια μεγάλη πόλη που για μεγάλο μέρος του πολέμου υπήρξε ένας από τους υλικοτεχνικούς πυλώνες της Ουκρανίας. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες και ότι η προέλαση είχε «επιβραδυνθεί» σε ορισμένες περιοχές.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα