ΑΘΗΝΑ
06:40
|
18.07.2026
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε μια πιθανή πώληση ανταλλακτικών για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ραντάρ στην Ταϊβάν.
F-16
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε μια πιθανή πώληση ανταλλακτικών για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ραντάρ στην Ταϊβάν ύψους 385 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μία ημέρα πριν ο πρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε ξεκινήσει ένα ευαίσθητο διπλωματικό ταξίδι στον Ειρηνικό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έχουν υπογράψει νόμο για να παρέχουν στην Ταϊβάν, «τα μέσα για να αμυνθεί», παρά την έλλειψη επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Ταϊπέι, προς συνεχή οργή του Πεκίνου.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας του Πενταγώνου δήλωσε ότι η πώληση συνίσταται σε 320 εκατομμύρια δολάρια σε ανταλλακτικά και υποστήριξη για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και ραντάρ ενεργής ηλεκτρονικής σάρωσης και συναφή εξοπλισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα