ΑΘΗΝΑ
18:51
|
26.06.2026
Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου...
Τζιχαντιστές στο Χαλέπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνέντευξη που πήρε σήμερα ο δημοσιογράφος Matthias Inbar του ισραηλινού δικτύου inews24 στα αραβικά και η άνεση με την οποία εντόπισε και πήρε συνέντευξη από διοικητή τζιχαντιστών στο Χαλέπι της Συρίας δεν είναι αυτό που λέμε απλά «δημοσιογραφική επιτυχία». Το περιεχόμενό της στοιχειοθετεί αυτό που λέμε ένδειξη επίρρωσης αν όχι των στενών σχέσεων του Ισραήλ με τζιχαντιστές που δρουν στη Συρία αλλά την αμοιβαιότητα συμφερόντων απέναντι στον «κοινό εχθρό»-αντίπαλο: το Ιράν.

Ο διοικητής τζιχαντιστών οργάνωσης, που δεν αναφέρεται παρουσιάζεται στο δίκτυο με το ψευδώνυμο «Abu Abdo» (Αμπού Άμπντο). Μολονότι πρόκειται για μία συνέντευξη λίγων λεπτών, το αποτέλεσμα είναι αρκούντως διαφωτιστικό για όσους θέλουν να καταλάβουν, γνωρίζοντας να διαβάζουν «πίσω από τις γραμμές».

Ο διοικητής ανέφερε στον Ισραηλινό δημοσιογράφο πως εχθρός είναι «το ιρανικό εγκληματικό καθεστώς και όλοι οι αντιπρόσωποί του, όπως οι ένοπλες οργανώσεις σαν τη Χεζμπολάχ και την κυβέρνηση Άσαντ». Υποστήριξε πως αυτοί «ονειρεύονται την επαναφορά των ημερών δόξας της Περσικής Αυτοκρατορίας».

Εκφράζει «θαυμασμό» για τις ενέργειες ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν και προεξοφλεί ως βέβαιη τη συνεργασία τους με την ακόλουθη φράση: «Αναμένουμε πως θα υπάρξει συνεργασία για να εξαλειφθεί ο εχθρός και να αποκατασταθεί η σταθερότητα».

Όπως πρόσθεσε, «παρά τις διαφορές τους», το Ισραήλ και οι «αντάρτες» στη Συρία «πολεμούν κατά ενός κοινού εχθρού».

Δεν είναι εγκληματίες αλλά…ακτιβιστές της ειρήνης

Ο διοικητής «Αμπού Άμπντο» ισχυρίστηκε με περισσό θράσος πως η οργάνωσή του «δεν είναι καταστροφική» και πως οι ένοπλοι «δεν είναι ούτε τρομοκράτες, ούτε εξτρεμιστές» αλλά… «ακτιβιστές για την ειρήνη» που «πολεμούν για τη δικαιοσύνη» και εργάζονται να οικοδομήσουν «ένα μελλοντικό συριακό κράτος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καύσωνας στην Ευρώπη

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες θα σπάσουν ρεκόρ (για τον μήνα Ιούνιο) σε αρκετές χώρες.
ΣΥΝΑΦΗ

Μνημόνιο κατανόησης με την Ουκρανία υπέγραψε ο Θεοχάρης στο Γκντανσκ

Πάπας Λέων ΙΔ: Ο Θεός δεν ευλογεί ποτέ τον πόλεμο…

UNICEF: Πάνω από 260 Παλαιστίνια παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της εκεχειρίας

Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε ο πρώτος μονάρχης που «αποκάλυψε» τι πληρώνει στην Εφορία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα